Jadłospis - 1.10.2018 - 12.10. 2018

PONIEDZIAŁEK 1.10.2018

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. polędwicy drobiowej (25g), pl. pomidora (25g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa grochowa z mięsem i ziemniakami (300g), makaron z białym serem i sosem owocowym (150g), kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,4

Pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), pastą rybną z zieloną cebulką (25g), herbata z cytryną (200ml)

 

WTOREK 2.10.2018

Śniadanie

A: 1,7

Zupa mleczna (200ml) z płatkami owsianymi (20g), wek (30g) z masłem (5g), konfiturą truskawkową (5g), miodem pszczelim (5g) - do wyboru

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa brokułowa z ziemniakami (300g), biała pieczeń z szynki wp w sosie czosnkowym (60g), ryż na sypko (35g), sałatka z czerwonej kapusty (70g), kompot porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Jabłko (1 szt.), ciastko zbożowe (1 szt.)

 

ŚRODA 3.10.2018

Śniadanie

A: 1,3,7

Jajecznica ze szczypiorkiem (100g), pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), pl. rzodkiewki (25g), owoce suszone (10g), kawa inka z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa ogórkowa z mięsem i ryżem zabielana (300g), kopytka okraszane boczkiem i cebulką (150g), surówka z marchwi i mango (70g), kompot wiśniowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Galaretka z bitą śmietaną i winogronami (150g), pałka kukurydziana (1 szt.)

 

CZWARTEK 4.10.2018

Śniadanie

A: 1,7

Jesienne kanapki na bazie pieczywa wieloziarnistego (50g) z masłem (5g), ser żółty (25g), pieczeń rzymska (25g), świeże warzywa (papryka kolorowa, zielony ogórek- 25g) - kompozycja własna dziecka, kakao (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9,11

Krupnik na rosole z kaszą jęczmienną zabielany (300g), filet z piersi kurczaka panierowany z sezamem (60g), ziemniaki puree (150g), sałatka włoska z sałatą lodową, pomidorem i ogórkiem kiszonym (70g), kompot jabłkowo - śliwkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Mix owoców sezonowych (130g), oblaty śląskie (1 szt.)

 

PIĄTEK 5.10.2018

Śniadanie

A: 1,7

Parówki cielęce na gorąco (50g), pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), pl. rzodkiewki (25g), owoce suszone (10g), kawa zbożowa z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,4,7,9

Zupa pieczarkowa z ziemniakami (300g), ryba morska pieczona (60g) z sosem greckim z warzywami (70g), kasza kuskus na sypko (35g), kompot wieloowocowy

(200ml)

Podwieczorek

Kisiel z musem owocowym (150g), suchy wafel (1 szt.)

 

PONIEDZIAŁEK 8.10.2018

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. szynki wiejskiej (50g), pl. pomidora (25g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Żurek śląski z kiełbasą i ziemniakami (300g), naleśniki z białym serem i wanilią (150g), sok jabłkowy tłoczony 100% (200ml)

Podwieczorek

A: 1,3

Bułka (50g) z masłem (5g), jajko na twardo (25g), pl. zielonego ogórka (25g), herbata malinowa (200ml)

 

WTOREK 9.10.2018

Śniadanie

A; 1,7

Zupa budyniowa (200ml), wek pszenny (50g) z masłem (5g), serkiem topionym z warzywami (25g/20g), jabłko (50g)

Obiad

A: 1,3,7,9

Rosół z makaronem i zieleniną (300g), sztuka mięsa wołowego (60g) w sosie chrzanowo - koperkowym, ziemniaki (150g), surówka wielowarzywna (70g), kompot truskawkowy (200ml0

Podwieczorek

A: 1

Gruszka (1 szt.), biszkopt (1 szt.)

 

ŚRODA 10.10.2018

Śniadanie

A: 1,4

Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), pastą rybną (25g), pl. ogórka kiszonego (20g), owoce suszone (10g), herbata z cytryną (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa jarzynowa z ziemniakami zabielana (300g), pierogi z mięsem i kapustą, boczkiem i cebulką (150g), kompot wiśniowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Krem z kaszy manny na mleku z musem jagodowym (150g), słomka ptysiowa (5g)

 

CZWARTEK 11.10.2018

Śniadanie

A: 1,7

Kolorowe kanapki z pieczywa pszennego (50g) z masłem (5g), szynka staropolska (25g), serek twarogowy typu Capresi z ziołami (25g), świeże warzywa (papryka, rzodkiewka - 20g) - kompozycja własna dziecka, kakao (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa pomidorowa z ryżem i zielenina (300g), kotlet mielony (60g), ziemniaki (150g), sałata ze śmietaną (70g), kompot porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

A :1

Talerzyk owoców sezonowych i egzotycznych (130g), ciastko korzenne (1 szt.)

 

PIĄTEK 12.10.2018

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), pasztetem pieczonym (25g), pl. ogórka zielonego (20g), owoce suszone (10g), kawa inka z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami (300g), zapiekanka makaronowa z mięsem cielęco - drobiowym i warzywami (150g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Wafel przekładany kremem kakaowym (50g) - wyrób własny, herbata miętowo - cytrynowa (200ml)

 

Copyrights © 2017 Społeczne Przedszkole Integracyjne Skrzat

realizacja: icube.pl