Jadłospis - 11.10.2021 - 22.10.2021

 

 

 

PONIEDZIAŁEK 11.10.2021

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. szynki gotowanej (25g), sałata lodowa (5g), pl. zielonego pomidora (25g), owoce suszone  (10g), bawarka (200ml)

Obiad:

A: 1,3,7,9

Zupa krem z zielonego groszku z grzankami (300g), kotleciki jajeczne (60g) , ziemniaki (150g), karotki oprószane (70g), kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Kisiel z tartym jabłkiem (150g), herbatnik kakaowy (1 szt.)

 

WTOREK 12.10.2021

Śniadanie

A: 1,7

Rogal pszenny (50g) z masłem (5g), twarożek śmietankowy z malinami(50/50g), mleko (200ml), marchewka do chrupania

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa kalafiorowa z ziemniakami (300g), spaghetti bolognese z mięsem wp -woł i pomidorami (150g), kompot porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Śliwki  (130g), pałka kukurydziana (1 szt.)

 

ŚRODA 13.10.2021

Śniadanie

A: 1,7

Winerki wieprzowe na gorąco (50g), pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), opr. kolorową papryką (25g),owoce suszone (10g),  kawa inka z mlekiem (200ml)

Obiad:

A:1,3,7,9,

Zupa ogórkowa z mięsem i ryżem (300g), kluski leniwe okraszane masłem (150g), surówka z marchwi i pomarańczy (70g), kompot wiśniowy (200ml)

Podwieczorek

A:1,4

Bułka mieszana (50g) z masłem (5g), pastą rybną ze szczypiorkiem (25g), herbata malinowa (200ml)

 

CZWARTEK 14.10.2021

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo pełnoziarniste (50g) z masłem (5g), mix serów żółtych (25g), pl. ogórka zielonego (25g), owoce suszone (10g), kakao (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Barszcz czerwony z ziemniakami (300g), kurczak pieczony w sosie czosnkowym (70g), ryż na sypko (35g), surówka wielowarzywna (70g), kompot śliwkowo- jabłkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Talerzyk owoców sezonowych i egzotycznych (130g), ciastko zbożowe (1 szt.)

 

PIĄTEK 15.10.2021

Śniadanie

A: 1,7,3

Jajko na twardo (50g), pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), pl. rzodkiewki (25g), owoce suszone (10g), kawa zbożowa z mlekiem  (200ml)

Obiad

A: 1,3,4,7,9,

Zupa z fasolki szparagowej na rosole z ziemniakami (300g), filet z ryby morskiej zapiekany z warzywami (70g/70g), kasza jęczmienna na sypko (35g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: 7

Gruszka pieczona z czekoladą (1 szt./10g)

 

 

 

 

 

PONIEDZIAŁEK 18.10.2021

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. polędwicy drobiowej (25g),sałata zielona (5g), pl. pomidora (25g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Grochówka z mięsem i ziemniakami  (300g),jabłka w cieście drożdżowym (150g), kompot wiśniowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,4

Graham (50g) z masłem (5g), pastą z tuńczyka i kukurydzy (25g), herbata cytrynowa (200ml)

 

WTOREK 19.10.2021

Śniadanie

A: 1,7

Zupa mleczna (200ml) z pł. kukurydzianymi (20g), wek pszenny (30g)  z masłem (5g), serkiem topionym ze szczypiorkiem i warzywami  (15g),

Obiad

A: 1,3,7,9

Krupnik staropolski zabielany (300g), bitki z polędwiczek wp (60g), ziemniaki (150g), surówka z kapusty pekińskiej i czerwonej papryki (70g), kompot porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek:

A: 1

Jesienna sałatka owocowa z pestkami dyni (150g), rurka waflowa (1 szt.)

 

ŚRODA 20.10.2021

Śniadanie

A: 1,7

Serdelki z szynki na gorąco (50g), pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), pl. zielonego ogórka (25g), kawa inka z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa krem z porów i ziemniaków (300g), kaszotto z indykiem i warzywami czerwonymi  (150g), kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Piszinger - wafel przekładany kremem kakaowym - wyrób własny (1 szt.), herbatka miętowo - cytrynowa (200ml)

 

CZWARTEK 21.10.2021

Śniadanie

A: 1,3,7

Pieczywo wieloziarniste  (50g) z masłem (5g), pl. rzodkiewki (25g), jajecznica ze szczypiorkiem (90g), kakao (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa pomidorowa z makaronem i zieleniną (300g), filet z piersi kurczaka panierowany z sezamem (70g), ziemniaki pure (150g), mizeria (200ml), kompot wiśniowo - jabłkowy(200ml)

Podwieczorek

A: -

Banan ( 1szt.)

 

PIĄTEK 22.10.2021

Śniadanie

A: 1,4,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pastą z rybno - twarogową (25g), pl. ogórka kiszonego (20g), owoce suszone (10g), herbata z dzikiej róży (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa ziemniaczano - marchewkowa z zieleniną (300g), pierogi  mięsem i kapustą, boczkiem i cebulką (150g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Krem z kaszy manny z owocami (150g), suchy wafel (1 szt.)

 

Copyrights © 2017 Społeczne Przedszkole Integracyjne Skrzat

realizacja: icube.pl