Jadłospis - 15.09.2020 - 28.09.2020

 

WTOREK 15.09.2020

ŚNIADANIE

A: 1,7

Zupa mleczna (200ml) z płatkami kukurydzianymi (20g), wek pszenny (30g) z masłem (5g), serkiem topionym z szynką i rzodkiewką (15g)

OBIAD

A: 1,3,7,9

Zupa szpinakowa z ziemniakami (300g), risotto z kurczakiem i czerwonymi warzywami (150g), kompot wiśniowy (200ml)

PODWIECZOREK

A: 1

Mix owoców świeżych (150g), słomka ptysiowa (10g)

 

ŚRODA 16.09.2020

ŚNIADANIE

A: 1,7

Parówki śląskie na gorąco (50g), pieczywo gryczane (50g) z masłem (5g), pl. pomidora (30g), liść sałaty lodowej (5g), kawa inka z mlekiem (200ml)

OBIAD

A: 1,3,7,9

Zupa jarzynowa z mięsem i ziemniakami (300g), pierogi z białym serem i sosem jagodowym (150g), kompot porzeczkowy (200ml)

PODWIECZOREK

A: 1,4

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pastą rybną (25g),pl. ogórka kiszonego (15g), herbata malinowa (200ml)

 

CZWARTEK 17.09.2020

ŚNIADANIE

A: 1,7

Pieczywo orkiszowe (50g) z masłem (5g), pl. szynki z indyka (25g), opr. czerwoną papryką (25g), jabłko (50g), owoce suszone (10g), kakao (200ml)

OBIAD

A: 1,3,7,9

Zupa krem z bokułów z grzankami (300ml), bitki z polędwiczek wieprzowych w sosie własnym (60g), kasza blugur na sypko (35g), sałatka z buraków (60g),  kompot truskawkowy (200ml)

PODWIECZOREK

A: 1,7

Galaretka z bitą śmietaną i owocami (150g), suchy wafel

 

PIĄTEK 18.09.2020

ŚNIADANIE

A: 1,7,3

Pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), pastą jajeczną (25g), pasztetem drobiowym - do wyboru, pl. zielonego ogórka (30g), owoce suszone (10g), kawa zbożowa z mlekiem (200ml)

OBIAD

A: 1,3,4,7,9

Zupa pomidorowa z kluseczkami i zieleniną (300g), filet z ryby morskiej panierowany (60g), ziemniaki puree (150g), surówka z kiszonej kapusty (70g),  kompot wieloowocowy (200ml)

PODWIECZOREK

A: -

Banan (1 szt.)

 

PONIEDZIAŁEK 21.09.2020

ŚNIADANIE

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. pieczonego filetu z kurczaka (25g), opr. papryką żółtą (30g), liść sałaty lodowej (5g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml)

OBIAD

A: 1,3,7,9

Grochówka z mięsem i ziemniakami (300g), ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem i śmkietanką (150g), kompot truskawkowy (200ml)

PODWIECZOREK

A: 1,7

Graham (50g) z masłem ziołowym (5g), pl. sera żółtego (25g), pl. ogórka zielonego (30g), herbata ananasowa (200ml)

 

 

 

WTOREK 22.09.2020

ŚNIADANIE

A: 1,7

Rogal (50g) z masłem (5g), dżemem (5g), miodem (5g), serkiem homogenizowanym (5g) - do wyboru, marchew do chrupania, mleko (200ml)

OBIAD

A: 1,3,7,9

Barszcz czerwony z ziemniakami (300g), kurczak pieczony w sosie czosnkowym (60g), makaron pełnoziarnisty  (40g), surówka wielowarzywna (70g), kompot śliwkowy (200ml)

PODWIECZOREK

A: 1

Gruszka (1szt.), ciastko korzenne (1szt.)

 

ŚRODA 23.09.2020

ŚNIADANIE

A: 1,4

Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), pastą rybno - twarogową (25g), pl. ogórka kiszonego (30g), owoce suszone (10g), herbata z cytryną (200ml)

OBIAD

A: 1,3,7,9

Zupa węgierska z ziemniakami (300g), kaszotto (pęczak) z indykiem i warzywami zielonymi (150g),  kompot wiśniowy (200ml)

PODWIECZOREK

A: 1,7

Shake mleczno - jogurtowy z truskawkami (150g), herbatnik (1 szt.)

 

CZWARTEK 24.09.2020

ŚNIADANIE

A: 1,7,3

Kanapki z pieczywa wieloziarnistego (50g), z masłem (5g), pl. szynki wiejskiej (25g), jajko na twardo (25g), świeże warzywa (pomidor, sałata, kiełki lucerny - 25g) - kompozycja własna dziecka, kakao (200ml)

OBIAD

A: 1,3,7,9

Zupa krem wielowarzywny z nutą curry z grzankami (300g), mortadela panierowana (60g), ziemniaki (150g), mizeria (70g),  kompot wieloowocowy (200ml)

PODWIECZOREK

A: 1

Jabłko (1 szt.), krążek ryżowy z konfiturą jagodową (1 szt./10g)

 

PIĄTEK 25.09.2020

ŚNIADANIE

A: 1,7

Kiełbaski szlacheckie na gorąco (50g), pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), opr. kolorową papryką, owoce suszone (10g), kawa inka z mlekiem (200ml)

OBIAD

A: 1,3,7,9

Rosół z lanym ciastem i zieleniną (300g), gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pieczarkowym (150g),  kompot wieloowocowy (200ml)

PODWIECZOREK

A: 1,7

Pischinger - wafel przekładany kremem czekoladowo - orzechowym /wyrób własny/ - 1 szt., herbata żurawinowa (200ml)

 

PONIEDZIAŁEK 28.09.2020

ŚNIADANIE

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. pieczeni rzymskiej (25g), liść sałaty zielonej (5g), pl. pomidora (30g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml)

OBIAD

A: 1,3,7,9

Żurek śląski z kiełbasą i ziemniakami (300g), racuchy na cieście drożdżowym z truskawkami (150g), kompot wiśniowy (200ml)

PODWIECZOREK

A: 1,4,7

Graham (50g) z masłem (5g), pastą łososiowo - twarogową ze szczypiorkiem (25g), herbata z cytryną (200ml)

 

 

 

 

Copyrights © 2017 Społeczne Przedszkole Integracyjne Skrzat

realizacja: icube.pl