Jadłospis - 15.10 - 26.10.2018

PONIEDZIAŁEK 15.10.2018r.

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. kiełbasy krakowskiej (25g), pl. pomidora (25g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa koperkowa na rosole z ryżem (300g), kotleciki jajeczne (60g), ziemniaki (150g), warzywa gotowane - karotki, brokuły (70g), kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Śliwki (100g), oblaty śląskie (1 szt.)

 

WTOREK 16.10.2018r.

Śniadanie

A: 1,7,8

Zupa mleczna (200ml) z płatkami kukurydzianymi (20g), pieczywo pszenne (30g) z masłem (5g), kremem czekoladowo - orzechowym (5g), serkiem homogenizowanym (5g) - do wyboru, marchew do chrupania

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami (300g), kurczak pieczony w sosie własnym (60g), makaron typu penne (40g), sałatka z buraków i jabłka (70g), kompot wiśniowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Sałatka owocowa (130g), rurka waflowa (1 szt.)

 

ŚRODA 17.10.2018r.

Śniadanie

A: 1,7

Kiełbaski szlacheckie na gorąco (50g), pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), pl. rzodkiewki (20g), owoce suszone (10g), kawa inka z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa ogórkowa z mięsem i ziemniakami zabielana (300g), pierogi z białym serem i sosem malinowym (150g), kompot porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,4

Wek (50g) z masłem (5g), pastą z tuńczyka i kukurydzy (25g), herbata z cytryną (200ml)

 

CZWARTEK 18.10.2018r.

Śniadanie

A: 1,3,7

Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), pastą jajeczną (25g), opr. kolorową papryką (25g), jabłko (50g), kakao (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Jesienny krem z dyni z grzankami (300g), gulasz wp-woł (60g), kasza jęczmienna na sypko (40g), ogórek kiszony (1 szt.), kompot śliwkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Mini pączki serowe - wyrób własny (50g), herbata miętowo - cytrynowa (200ml)

 

PIĄTEK 19.10.2018r.

Śniadanie

A: 1,7

Kolorowe kanapki z pieczywa mieszanego (50g) z masłem (5g), szynka z indyka (25g), ser żółty (25g), warzywa (pomidor, kiełki brokuła, sałata - 20g) - komp. własna dziecka, kawa zbożowa z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,4,7,9

Zupa grysikowa na rosole z zieleniną (300g), paluszki rybne pieczone (60g), ziemniaki (150g), kapusta kiszona duszona z boczkiem (70g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

Banan (1 szt.)

 

PONIEDZIAŁEK 22.10.2018r.

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. polędwicy sopockiej (25g), pl. pomidora (25g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa neapolitańska z zacierką (300g), racuchy z jabłkami (150g), kompot wiśniowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,3

Graham (50g) z masłem ziołowym (5g), jajko na twardo (25g), pl. zielonego ogórka (20g), herbata z cytryną (200ml)

 

WTOREK 23.10.2018r.

Śniadanie

A: 1,7

Twarożek naturalny z owocami leśnymi (50g), chałka (50g) z masłem (5g), marchew do chrupania, kakao (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Rosół z lanym ciastem i zieleniną (300g), pulpeciki wp- ciel. w sosie pomidorowym (60g), ziemniaki (150g), surówka wielowarzywna (70g), kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Talerzyk owoców sezonowych (130g), krążek ryżowy z pestkami dyni (1 szt.)

 

ŚRODA 24.10.2018r.

Śniadanie

A: 1,4

Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), pastą z ryby wędzonej (25g), pl. ogórka kiszonego (20g), owoce suszone (10g), herbata z cytryną (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Barszcz czerwony z ziemniakami (300g), risotto (40g) z kurczakiem (60g) i sosem serowo - szpinakowym (70g), kompot porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Koktajl truskawkowy na jogurcie naturalnym  - wyrób własny (150g), biszkopt (1 szt.)

 

CZWARTEK 25.10.2018r.

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), szynką domową (25g), pl. rzodkiewki (20g), jabłko (50g), kawa inka z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa pomidorowa z makaronem (300g), kotlet schabowy (60g), ziemniaki (150g), mizeria (70g), kompot śliwkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Drożdżówka z owocami (1 szt.), herbata malinowa (200ml)

 

PIĄTEK 26.10.2018r.

Śniadanie

A: 1,7

Jesienne kanapki z pieczywa pszennego (50g) z masłem (5g), pasztet pieczony (25g), ser twarogowy lub żółty (25g), warzywa (sałata, papryka, ogórek - 20g) - komp. własna dziecka, kawa zbożowa z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa kalafiorowa z ziemniakami zabielana (300g), łazanki z kapusty mieszanej z kiełbasą i boczkiem (150g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Mus gruszkowo - jabłkowy z ziarnami słonecznika (150g/5g), ciastko korzenne (1 szt.)

 

Copyrights © 2017 Społeczne Przedszkole Integracyjne Skrzat

realizacja: icube.pl