Jadłospis - 16.03.2021 - 29.03.2021
WTOREK 16.03.2021
Śniadanie A: 1,7 |
Zupa mleczna (200ml) z musli z owocami suszonymi (20g), wek pszenny (30g) z masłem (5g), serkiem topionym z szynką i rzodkiewką (15g) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa jarzynowa z ziemniakami (300g), kurczak pieczony w sosie czosnkowym (60g), ryż na sypko (150g), sałatka z buraków (70g), kompot truskawkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1 |
Gruszka (1 szt.), biszkopt ( 1 szt.) |
ŚRODA 17.03.2021
Śniadanie A: 1,3,7 |
Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), jajko na twardo (25g), opr. papryką (25g), liść sałaty lodowej (5g), owoce suszone (10g), kawa inka z mlekiem (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Żurek śląski z kiełbasą i ziemniakami300g), pierogi z białym serem i sosem jagodowym (150g), kompot wiśniowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1,4 |
Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pastą rybną (25g), pl. ogórka kiszonego (30g), herbata malinowa (200ml) |
CZWARTEK 18.03.2021
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), mix serów żółtych (25g), pl. ogórka zielonego (30g), owoce suszone (10g), kakao (200ml) |
Obiad A: 1,3,4,7,9 |
Zupa pomidorowa z ryżem i zieleniną (300g), grillowana w ziołach i papryce pierś z kurczaka (60g), kasza kuskus na sypko (40g), sałata ze śmietaną (70g), kompot porzeczkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1 |
Brzoskwinia w syropie (100g), krążek ryżowy (1 szt.) |
PIĄTEK 19.03.2021
Śniadanie A: 1,7 |
Kiełbaski szlacheckie na gorąco (50g), pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), pl. białej rzodkiewki (30g), owoce suszone (10g), kawa inka z mlekiem (200ml) |
Obiad A: 1,3,4,7,9 |
Zupa krem wielowarzywny z nutą curry (300g), filet z ryby morskiej panierowany (80g), ziemniaki (150g), surówka z kapusty kiszonej (70g), kompot wieloowocowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1,7 |
Galaretka z bitą śmietaną i owocami ( 150g), pałka kukurydziana (1 szt.) |
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. szynki pieczonej (25g), pl. zielonego ogórka (30g), liść sałaty lodowej (5g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Grochówka z mięsem i ziemniakami(300g), ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem i śmietanką (150g), kompot truskawkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1,4 |
Graham (50g) z masłem (5g), pastą rybną z pomidorami (25g), herbata z cytryną (200ml) |
WTOREK 23.03.2021
Śniadanie A: 1,7 |
Rogal (50g) z masłem (5g), dżemem (5g), serkiem homogenizowanym (5g), kremem kakaowo - orzechowym (5g) - do wyboru, marchew do chrupania, mleko (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa szczawiowa z ziemniakami (300g), polędwiczki duszone w sosie własnym (60g), makaron pełnoziarnisty (150g), surówka z marchwi i pora (70g), kompot jabłkowo - wiśniowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1 |
Owocowy talerzyk (130g), słomka ptysiowa (10g) |
ŚRODA 24.03.2021
Śniadanie A: 1,3,7 |
Jajecznica ze szczypiorkiem (90g), pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), pl. pomidora (30g), owoce suszone (50g), kawa zbożowa z mlekiem (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Barszcz czerwony z kaszą i zieleniną (300g), pyzy z mięsem i kapustą, boczkiem i cebulką (150g), kompot śliwkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1 |
Kisiel z tartym jabłkiem (180g), herbatnik (1 szt.) |
CZWARTEK 25.03.2021
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), pasztetem drobiowym (25g), szynką wiejską (25g) - do wyboru, świeże warzywa (kiełki lucerny, pomidorki koktajlowe, biała rzodkiew - 30g), kakao (200ml) |
Obiad A; 1,3,7,9, 11 |
Zupa grysikowa na rosole z zieleniną (300g), eskalopki z kurczaka w cieście (60g), ziemniaki puree (150g), mix sałat z papryką, ogórkiem i jogurtem naturalnym (70g), kompot porzeczkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1 |
Tartaletka z owocami (1 szt.), herbata miętowo - cytrynowa (200ml) |
PIĄTEK 26.03.2021
Śniadanie A; 1,4 |
Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), pastą z ryby wędzonej, twarogu i szczypiorku (30g), owoce suszone (10g), herbata z cytryną (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa ogórkowa z ziemniakami i zieleniną (300g), gulasz węgierski drobiowy (z papryką czerwoną) - 150g, kasza pęczak na sypko (35g) (150g), kompot wieloowocowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1,7 |
Jogurt naturalny z bananem - wyrób własny (150g), rurka waflowa (1szt.) |
PONIEDZIAŁEK 29.03.2021
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. polędwicy drobiowej (25g), pl. zielonego ogórka (30g), sałata zielona (5g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Kapuśniak z kapusty kiszonej z mięsem, ziemniakami i pomidorami (300g), naleśniki z białym serem i wanilią (150g),sok jabłkowy tłoczony 100% (200ml) |
Podwieczorek A: 1,4 |
Graham (50g) z masłem (5g), pastą z łososia i zielonej cebulki (25g), herbata malinowa (200ml) |