Jadłospis - 17.09.2018 - 28.09.2018

PONIEDZIAŁEK 17.09.2018

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. kiełbasy szynkowej (25g), pl. ogórka zielonego (25g), suszone owoce (10g), bawarka (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Kapuśniak z kapusty kiszonej z mięsem i ziemniakami (300g), ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem i śmietanką (150g), kompot porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Graham (50g) z masłem pomidorowym (5g), pl. sera żółtego (25g), herbata z cytryną (200ml)

 

WTOREK 18.09.2018

Śniadanie

A: 1,7

Zupa mleczna (200ml) z płatkami kukurydzianymi (20g), wek (30g) z serkiem topionym z szynką i rzodkiewką (15g), jabłko (50g)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa kalafiorowa z ziemniakami (300g), schab duszony w sosie własnym (60g), makaron pełnoziarnisty (40g), ogórek małosolny (1 szt.), kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Gruszka (1 szt.), herbatnik (1 szt.)

 

ŚRODA 19.09.2018

Śniadanie

A: 1,7

Kiełbaski szlacheckie na gorąco (50g), pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), opr. kolorową papryką (25g), kawa inka z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa pomidorowa z ryżem i zieleniną (300g), pierogi ruskie okraszane cebulką i boczkiem (150g), surówka z marchwi i selera (70g), kompot śliwkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Kisiel (150g) z malinami (50g), pałka kukurydziana (1 szt.)

 

CZWARTEK 20.09.2018

Śniadanie

A: 1,3,7

Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), pastą jajeczną (25g), pl. zielonego ogórka (25g), owoce suszone (10g), kakao (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa jarzynowa z ziemniakami (300g), gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pieczarkowym (150g), kompot wiśniowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Owocowy talerzyk (130g), słomka ptysiowa (10g)

 

PIĄTEK 21.09.2018

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), mix serów twarogowych (25g), pl. pomidora (25g), owoce suszone (10g), kawa zbożowa z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,4,7,9

Krupnik z kaszą bulgur i zieleniną (300g), filet z ryby morskiej panierowany (60g), ziemniaki (150g), sałatka z sałaty lodowej, ogórka kiszonego i papryki (70g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Nektarynka (1 szt.), oblaty śląskie (1 szt.)

 

PONIEDZIAŁEK 24.09.2018

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. pieczonego filetu z kurczaka (25g), pl. pomidora (25g), bawarka (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa grysikowa na rosole z zieleniną (300g), jajko sadzone (60g), ziemniaki (150g), fasolka szparagowa z bułką tartą (70g), kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Jabłko pieczone (1szt.) z konfiturami jagodowymi (10g), suchy wafel

 

WTOREK 25.09.2018

Śniadanie

A: 1,7

Twarożek śmietankowy z truskawkami (50g), rogal (50g) z masłem (5g), kakao (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Barszcz czerwony z ziemniakami (300g), polędwiczki wp duszone w sosie własnym (60g), kasza jaglana na sypko (40g), surówka z kiszonej kapusty (70g), kompot porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Mix owoców sezonowych (130g), ciastko owsiane (1 szt.)

 

ŚRODA 26.09.2018

Śniadanie

A: 1,7

Kolorowe kanapki z pieczywa wieloziarnistego (50g), szynka gotowana na parze (25g), ser żółty (25g), świeże warzywa (papryka, sałata zielona, rzodkiewka - 25g) - kompozycja własna dziecka, kawa inka z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa z zielonego groszku z ziemniakami (300g), spaghetti bolognese  z mięsem mielonym wp- ciel., świeżymi pomidorami i bazylią (150g), kompot śliwkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Ciasto drożdżowe z owocami (50g), herbata miętowo - cytrynowa (200ml)

 

CZWARTEK 27.09.2018

Śniadanie

A: 1,4

Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), pastą z tuńczyka i zielonej cebulki (25g), owoce suszone (10g), herbata malinowa (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa krem z dyni z grzankami (300g), mortadela panierowana (60g), ziemniaki (150g), mizeria (70g), kompot wiśniowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Koktajl mleczno - jogurtowy z bananami (150g), biszkopt (1 szt.)

 

PIĄTEK 28.09.2018

Śniadanie

A: 1,7

Parówki śląskie na gorąco (50g), pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), pl. zielonego ogórka (25g), owoce suszone (10g), kawa zbożowa z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Flaczki z kurczaka (300g), knedle ze śliwkami okraszane masłem (150g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

Bułka (50g) z masłem ziołowym (5g), jajko na twardo (25g), herbata cytrynowa (200ml)

 

 

Copyrights © 2017 Społeczne Przedszkole Integracyjne Skrzat

realizacja: icube.pl