Jadłospis - 18.09.2023 - 29.09.2023

 

PONIEDZIAŁEK 18.09.2023

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. polędwicy drobiowej (25g), pomidor (20g), sałata lodowa (5g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa pomidorowa z makaronem (300g), jajko sadzone (60g), ziemniaki (150g, mix gotowanej, żółtej i zielonej fasolki szaparagowej (70g), kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Kisiel owocowy z tartym jabłkiem (150g), herbatnik kakaowy (1 szt.)

 

WTOREK 19.09.2023

Śniadanie

A: 1,7

Bułka maślana (50g) z masłem (5g), twarożek naturalny z wanilią i jagodami (50g/50g), mleko (200ml), frytki marchewkowe  do chrupania

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa kalafiorowa z ziemniakami (300g), pieczeń z indyka w sosie własnym (70g), ryż na sypko (35g), surówka z kapusty pekińskiej (60g), kompot porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

A: -

Gruszka (1 szt.), chrupki kukurydziane (10g)

 

ŚRODA 20.09.2023

Śniadanie

A: 1,7,3

Serdelki z szynki na gorąco (50g), pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), rzodkiewka (25g), kawa zbożowa z mlekiem (200ml), owoce suszone (10g)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa jarzynowa z kurczakiem (300g), kluski leniwe okraszane masłem (150g), surówka z marchwi i pomarańczy (60g), kompot wiśniowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,4

Bułka pszenna (50g) z masłem (5g), pastą rybną ze szczypiorkiem (25g), herbata malinowa (200ml)

 

CZWARTEK 21.09.2023

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), mix serów żółtych (25g), pl. ogórka zielonego (20g), herbata z cytryną (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa pieczarkowa z ziemniakami (300g), spaghetti bolognese z mięsem mielonym i świeżymi pomidorami oraz bazylią (150g), kompot jabłkowo - truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Krem z kaszy manny na mleku z cynamonem i owocami (150g), suchy wafelek

 (1 szt.)

 

PIĄTEK 22.09.2023

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo gryczane (50g) z masłem (5g), pastą jajeczną (25g), świeże warzywa - kiełki brokuła, papryka czerwona (20g) - do wyboru, jabłko (50g), kakao (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9,4

Barszcz czerwony z ziemniakami (300g), filet z ryby morskiej panierowany (70g), kasza kuskus na sypko (40g), ogórek kiszony (1 szt.), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Mix owoców sezonowych i egzotycznych (130g), ciasteczko owsiane (1 szt.)

 

PONIEDZIAŁEK 25.09.2023

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. polędwicy drobiowej (25g), rzodkiewka (20g), owoce suszone (10g) bawarka (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Grochówka z mięsem i ziemniakami (300g), ryż zapiekany z jabłkami, śmietanką i cynamonem (150g),  kompot porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

Aa: 1,4 ,3

Graham (50g) z masłem (5g), pastą z łososia wędzonego i twarożku z zieloną cebulką (25g), herbata z dzikiej róży (200ml)

 

WTOREK 26.09.2023

Śniadanie

A: 1,7

Zupa mleczna (200ml) z płatkami kukurydzianymi (20g), wek pszenny (30g) z serkiem topionym z szynką i warzywami (15g)

Obiad

A: 1,3,7,9

Krupnik staropolski zabielany (300g), bitki z polędwiczek wp (70g), ziemniaki (150g), surówka z kapusty kiszonej (60g), kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Jesienna sałatka owocowa z pestkami dyni (130g), słomka ptysiowa (10g)

 

ŚRODA  27.09.2023

Śniadanie

A: 1,7

Kiełbaski szlacheckie na gorąco (50g), pieczywo orkiszowe (50g) z masłem (5g), pl. zielonego ogórka (20g), sałata lodowa (5g), kawa inka z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa ziemniaczano - marchewkowa (300g), naleśniki ze szpinakiem, kurczakiem i serkiem feta (150g), łagodny dip jogurtowo - czosnkowy (50g),  kompot wiśniowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Drożdżówka z owocami (1 szt.), herbata miętowo - cytrynowa (200ml)

Obraz zawierający jabłko, clipart, Sztuka dziecięca, owoce

Opis wygenerowany automatycznie

 

CZWARTEK 28.09.2023 - DZIEŃ JABŁKA

Śniadanie

A: 1,7,3

Pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), hummus (25g), jajko na twardo (25g), pomidor (20g) - do wyboru, chipsy z jabłek suszonych (10g), kakao (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa krem z dyni z mleczkiem kokosowym i grzankami (300g), kotlecik schabowy (70g), ziemniaki puree (150g), sałata ze śmietaną (70g), kompot śliwkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Jabłko pieczone z konfiturą śliwkową z cynamonem (1 szt.), pałka kukurydziana

 (1 szt.)

 

PIĄTEK 29.09.2023

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), (50g), pastą z tuńczyka i kukurydzy (25g), ogórek kiszony (20g), owoce suszone (10g),  herbata porzeczkowa (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9,4

Zupa grysikowa na rosole z koperkiem (300g), pierogi ukraińskie okraszane boczkiem i cebulką (150g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Shake mleczno - jogurtowy z bananami (150g), biszkopt (1 szt.)

 

 

Copyrights © 2017 Społeczne Przedszkole Integracyjne Skrzat

realizacja: icube.pl