Jadłospis - 20.07.2018 - 31.07.2018r.

PIĄTEK 20.07.2018r.

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), pl. sera  żółtego (25g), pl. pomidora (20g), owoce suszone (10g), kawa inka z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa pieczarkowa z ziemniakami zabielana (300g), łazanki z kapustą kiszoną, boczkiem i kiełbasą (150g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Nektarynka (1 szt.), ciastko zbożowe (1 szt.)

 

PONIEDZIAŁEK 23.07.2018r.

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. szynki drobiowej (25g), pl. ogórka zielonego (20g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Kapuśniak z młodej kapusty z mięsem, ziemniakami i pomidorami (300g), pierogi z jagodami i ze śmietaną (150g), kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,4

Graham (50g) z masłem (5g), pastą z tuńczyka i szczypiorku (25g), herbata z cytryną (200ml)

 

WTOREK 24.07.2018r.

Śniadanie

A: 1,7,8

Zupa mleczna (200ml) z płatkami kukurydzianymi (20g), chałka (30g) z masłem (5g), kremem czekoladowo- orzechowym (5g), dżemem owocowym (5g) - do wyboru

Obiad

A: 1,3,7,9

Rosół z lanym ciastem i zieleniną (300g), bitki z indyka w sosie czosnkowym (60g), ziemniaki (150g), sałatka z buraków i jabłka (70g), kompot porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Arbuz (120g), biszkopt (1 szt.)

 

ŚRODA 25.07.2018r.

Śniadanie

A: 1,3,7

Jajko na twardo (60g), pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), opr. kolorową papryką (20g), owoce suszone (10g), kawa zbożowa z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa ogórkowa z ziemniakami (300g), risotto z kurczakiem i warzywami (150g), kompot jabłkowo - rabarbarowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Drożdżówka z wiśniami (1 szt.), herbata miętowo - cytrynowa (200ml)

 

 

 

 

CZWARTEK 26.07.2018r.

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo pełnoziarniste (50g) z masłem (5g), mix serów twarogowych (25g), pl. rzodkiewki (20g), kakao (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa pomidorowa z zacierką i zieleniną (300g), kotlet mielony (60g), ziemniaki puree (150g), sałata ze śmietaną (70g), kompot wiśniowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Owocowy talerzyk (120g), oblaty  śląskie (1 szt.)

 

PIĄTEK 27.07.2018r.

Śniadanie

A: 1

Parówki z szynki (50g), pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), pl. pomidora (20g), herbata malinowa (200ml)

Obiad

A: 1,3,4,7,9

Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami zabielana (300g), paluszki rybne pieczone (60g), kasza kuskus na sypko (35g), ogórek małosolny (1 szt.), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Koktajl mleczno - jogurtowy z owocami leśnymi (150g), pałka kukurydziana (1 szt.)

 

PONIEDZIAŁEK 30.07.2018r.

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. kiełbasy krakowskiej (25g), pl. zielonego ogórka (20g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa neapolitańska z kurczakiem (300g), racuchy z jabłkami (150g), kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Wek (50g) z masłem pomidorowym (5g), pl. żółtego sera (25g), herbata z cytryną (200ml)

 

WTOREK  31.07.2018r.

Śniadanie

A: 1,7

Twarożek z malinami (50g), chałka (50g) z masłem (5g), kakao (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa szpinakowa z ziemniakami (300g), gulasz wp - woł (60g), kasza bulgur na sypko (35g), surówka wielowarzywna (70g), kompot porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

A: -

Banan (1 szt.)

 

Copyrights © 2017 Społeczne Przedszkole Integracyjne Skrzat

realizacja: icube.pl