Jadłospis - 2.03.2021 -15.03.2021

 

 

WTOREK 2.03.2021

Śniadanie

A: 1,7

Zupa mleczna (200ml) z płatkami kukurydzianymi (20g), wek pszenny (30g) z masłem (5g), konfiturą owocową (5g), serkiem homogenizowanym (5g) - do wyboru

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa marchewkowo - ziemniaczana na rosole (300g), bitki z kurczaka w sosie czosnkowym (70g), ryż nasypko (35g), surówka wielowarzywna (70g), kompot wiśniowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Owocowy talerzyk (130g), biszkopt (1 szt.)

 

 

ŚRODA 3.03.2021

Śniadanie

A: 1,3

Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), pastą jajeczną ze szczypiorkiem (25g), jabłko  (50g), herbata malinowa (200ml)

Obiad:

A: 1,3,7,9

Zupa krem z brokułów z grzankami (300g), zapiekanka ziemniaczana z indykiem i warzywami czerwonymi oraz żółtymi (180g), kompot porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Koktajl mleczny z truskawkami (150g), rurka waflowa (1 szt.)

 

CZWARTEK 4.03.2021

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), mix serów żółtych i twarogowych (25g), pl. zielonego ogórka (20g), owoce suszone (10g), kakao (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa pomidorowa z ryżem i zieleniną (300g), kotlet mielony (60g), ziemniaki (150g), kapusta kiszona duszona (70g), kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Galaretka z bitą śmietaną i owocami (180g), wafelek (1 szt.)

 

PIĄTEK 5.03.2021

Śniadanie

A: 1,7

Parówki śląskie na gorąco (50g), pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), pl. białej rzodkwi (20g), owoce suszone (10g), kawa inka z mlekiem (200ml)

Obiad:

A: 1,3,4,7,9

Barszcz czerwony z ziemniakami (300g), filet z ryby morskiej zapiekany pod pierzynką ziołowo - śmietanową, kasza kuskus na sypko (40g), ogórek kiszony (1 szt.) (70g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: -

Banan (1 szt.)

 

PONIEDZIAŁEK 8.03.2021

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. szynki staropolskiej (25g), pl. pomidora (25g), liść sałaty lodowej (5g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa ogórkowa z ziemniakami i cielęciną (300g), racuchy z jabłkami (150g), kompot śliwkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,4

Bułka pszenna (50g) z masłem (5g), pastą rybną z zieloną cebulką (25g), herbata cytrynowa (200ml)

 

 

 

 

 

 

WTOREK 9.03.2021r.

Śniadanie

A: 1,7

Zupa mleczna (200ml) z płatkami owsianymi (20g) i bananem (50g), wek (30g) z masłem (5g), serkiem Almette z ziołami i żółtą papryką (15g)

Obiad

A: 1,3,7,9

Rosół z makaronem i zieleniną (300g), gulasz wp - woł (70g), kluski śląskie (150g), sałatka z czerwonej kapusty (70g), kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Jabłko (1 szt.), słomka ptysiowa (10g)

 

ŚRODA 10.03.2021

Śniadanie

A: 1,3,7

Jajecznica ze szczypiorkiem (90g), pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), opr. Rzodkiewką (20g), kawa zbożowa z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa szpinakowa z ziemniakami zabielana (300g), pierogi z mięsem i kapustą, boczkiem i cebulką (150g), kompot porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Kisiel owocowy z borówkami (170g), herbatnik (1 szt.)

 

CZWARTEK 11.03.2021

Śniadanie

A: 1,7

Kolorowe kanapki z pieczywa wieloziarnistego (50g) z masłem (5g), hummusem (25g), szynką wiejską (25g), warzywa (sałata, kiełki, pomidorki koktajlowe - 20g) - kompozycja własna dziecka, kakao (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym (300g),filet z kurczaka panierowany (70g), ziemniaki puree (150g), mizeria (70g), kompot śliwkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Wafel ryżowy z kremem czekoladowo - orzechowym (1 szt./5g), gruszka ( 1 szt.)

 

PIĄTEK  12.03.2021

Śniadanie

A: 1,4

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), Pastą z tuńczyka i kukurydzy (25g), owoce suszone (10g), herbata ananasowa (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9,

Zupa kalafiorowa z ziemniakami (300g), kaszotto z kaszy pęczak, indyka i warzyw kolorowych (150g), kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Ciastko drożdżowe z owocami (1 szt.), mleko (200ml)

 

PONIEDZIAŁEK  15.03.2021

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. kiełbasy krakowskiej (25g), pl. pomidora 25g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9,

Krupnik na rosole z kaszą bul gur zabielany (300g), jajko sadzone (60g), ziemniaki puree (150g), mini marchewki oprószane (70g), kompot porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Mix owoców sezonowych i egzotycznych (130g), oblaty śląskie (1 szt.)

 

 

Copyrights © 2017 Społeczne Przedszkole Integracyjne Skrzat

realizacja: icube.pl