Jadłospis - 22.06.2022 - 5.07.2022
ŚRODA 22.06.2022
Śniadanie A: 1,7,3 |
Pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), pastą jajeczną ze szczypiorkiem (25g), pl. rzodkiewki (25g), owoce suszone (10g), kawa inka z mlekiem (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa jarzynowa z ziemniakami zabielana (300g), spaghetti bolognese z mięsem mielonym i świeżymi pomidorami (150g), kompot porzeczkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 7 |
Truskawki z bitą śmietaną (1 szt.) |
CZWARTEK 23.06.2022
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), pl. żółtego sera (25g), pl. zielonego ogórka (25g), owoce suszone (10g), kakao (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa pomidorowa z ryżem i zieleniną (300g), mortadela panierowana (70g), młode ziemniaki z koperkiem (150g), sałata ze śmietaną ( 70g), kompot truskawkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1 |
Czereśnie (130g), pałka kukurydziana (1 szt.) |
PIĄTEK 24.06.2022
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), kiełbaski szlacheckie na gorąco (50g), kawa zbożowa z mlekiem (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9,4 |
Zupa pieczarkowa z makaronem (300g), paluszki rybne pieczone (70g), ziemniaki młode z koperkiem (150g), surówka z młodej kapusty kiszonej z marchewką (70g), kompot wieloowocowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1 |
Jabłko (1 szt.), biszkopt ( 1 szt.) |
PONIEDZIAŁEK 27.06.2022
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. pieczonego filetu z indyka (25g), pl. pomidora (25g), sałata (5g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Żurek śląski z kiełbasą i ziemniakami (300g), ryż z sosem truskawkowo - jogurtowym (150g), kompot wiśniowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1,7 |
Graham (50g) z masłem (5g), serkiem Capresi (25g), pl. papryki (20g), herbata malinowa (200ml) |
WTOREK 28.06.2022
Śniadanie A: 1,7 |
Twarożek śmietankowy z owocami leśnymi (50g/50g), bułka maślana (50g) z masłem (5g), marchewka do chrupania, mleko (200ml) |
Obiad: A: 1,3,7,9 |
Rosół z lanym ciastem i zieleniną (300g), polędwiczki wp duszone w sosie czosnkowym (70g), ziemniaki (150g), surówka wielowarzywna z kukurydzą (70g), kompot wiśniowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1 |
Sezonowa sałatka owocowa z ziarnami słonecznika (150g), ciastko zbożowe (1 szt.) |
ŚRODA 29.06.2022
Śniadanie A: 1,4 |
Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), pastą rybną (25g), pl. ogórka małosolnego (25g), owoce suszone (10g), herbata z dzikiej róży (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa krem z czerwonych warzyw z grzankami(300g), naleśniki ze szpinakiem, serem feta i kurczakiem (150g), kompot śliwkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1,7 |
Koktajl jogurtowo - mleczny z truskawkami (150g), rurka waflowa (1 szt.) |
Śniadanie A: 1,7,3 |
Pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), hummusem (20g), jajko na twardo (25g), świeże warzywa - ogórek zielony, kiełki brokuła, biała rzodkiew (25g) - kompozycja własna dziecka, kakao (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa kalarepkowa z ziemniakami (300g), grillowana pierś z indyka (60g), kasza kuskus na sypko (40g), sałatka z pomidorów, sałaty lodowej i papryki ( 70g), kompot truskawkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1 |
Tartaletka z owocami (1 szt.), herbatka z owoców leśnych (200ml) |
PIĄTEK 1.07.2022
Śniadanie A: 1,3,7 |
Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), pastą szynkową z zieloną cebulką (25g), owoce suszone (10g), kawa zbożowa z mlekiem (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Barszcz czerwony z kaszą manną (300g), pierogi ukraińskie okraszane boczkiem i cebulką (150g), kompot wieloowocowy (200ml) |
Podwieczorek A: - |
Banan (1 szt.) |
PONIEDZIAŁEK 4.07.2021
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), (25g), pl. kiełbasy krakowskiej (25g), pl. pomidora (25g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa szpinakowa z ryżem (300g), kotleciki jajeczne (60g), ziemniaki młode z koperkiem (150g), karotki oprószane (70g), kompot porzeczkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1 |
Jabłko pieczone z cynamonem i konfiturą jagodową (1 szt./10g) |
Śniadanie A: 1,7 |
Zupa mleczna z płatkami owsianymi i bananem (200ml/20g/20g), wek pszenny (30g) z masłem (5g), serkiem typu Almette (15g), opr. papryką (15g) |
Obiad A: 1,3,7,9, |
Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami (300g), gulasz drobiowy w sosie własnym (70g), makaron pełnoziarnisty (150g), sałatka z ogórków kiszonych (70g), kompot wiśniowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1,7 |
Kisiel z owocami (150g), słomka ptysiowa (10g) |