Jadłospis - 29.06.2020 - 10.07.2020

PONIEDZIAŁEK 29.06.2020

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. kiełbasy krakowskiej (25g), pl. pomidora (25g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa szpinakowa z ryżem (300g), kotleciki jajeczne (60g), młode ziemniaki z koperkiem (150g), marchew oprószana (70g), kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Arbuz (130g), pałka kukurydziana(1 szt.)

 

WTOREK 30.06.2020

Śniadanie

A: 1,7

Zupa mleczna (200ml) z musli (20g), wek (30g) z masłem (5g), pastą szynkowo - serową z papryką żółtą (15g)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa pieczarkowa z ziemniakami i zieleniną (300g), biała pieczeń z indyka (60g), ryż na sypko (40g), sałatka z buraków i jabłka (70g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Czereśnie (130g), biszkopt (1 szt.)

 

ŚRODA 1.07.2020

Śniadanie

A: 1,7

Parówki śląskie na gorąco (50g), pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. ogórka zielonego (20g), owoce suszone (10g), kawa inka z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa jarzynowa z kurczakiem (300g), pierogi z białym serem i sosem truskawkowym(150g), kompot porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,3

Graham (50g) z masłem pomidorowym (5g), jajko na twardo (25g), herbata poziomkowa (200ml)

 

CZWARTEK 2.07.2020

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), pl. serka twarogowego typu Delikate (25g), opr. rzodkiewką (20g), liść sałaty zielonej (5g), owoce suszone (10g), kakao (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa kalarepowa z ziemniakami (300g), kasza bulgur na sypko (35g), gulasz wp - woł (60g), sałatka z czerwonej kapusty (70g), kompot śliwkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Galaretka z bitą śmietaną i owocami sezonowymi (150g), suchy wafel (1 szt.)

 

PIĄTEK 3.07.2020

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), pasztetem drobiowym (25g), pl. rzodkiewki (1szt.), jabłko (50g), herbata żurawinowa (200ml)

Obiad

A: 1,3,4,7,9

Zupa krem z buraków z grzankami (300g), filet z ryby morskiej panierowany (60g), młode ziemniaki z koperkiem (150g), ogórek małosolny (1 szt.), kompot wiśniowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Koktajl mleczny z owocami leśnymi (150g), herbatnik kakaowy (1 szt.)

 

PONIEDZIAŁEK 6.07.2020

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. pieczeni rzymskiej (25g), pl. pomidora (25g), pl. zielonej sałaty (10g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa ogórkowa z cielęciną i ziemniakami (300g), ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem i śmietanką (150g), kompot z czarnej porzeczki (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Graham (50g) z masłem ziołowym (5g), pl. żółtego sera (25g), herbata z cytryną (200ml)

 

WTOREK 7.07.2020

Śniadanie

A: 1,7

Twarożek śmietankowy z malinami (50g/50g), rogal (50g) z masłem (5g), mleko (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Rosół z makaronem i zieleniną (300g), schab duszony w w sosie własnym (60g), młode ziemniaki (150g), surówka wielowarzywna (70g), kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Owocowy talerz  (130g ), herbatnik korzenny (1 szt.)

 

ŚRODA 8.07.2020

Śniadanie

A: 1,4

Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), pastą z tuńczyka i kukurydzy (25g), owoce suszone (10g), herbata malinowa (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa krem z pomidorów z grzankami (300g), zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami zielonymi (150g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Budyń waniliowy z jagodami, oblaty śląskie (1 szt.)

 

CZWARTEK 9.07.2020

Śniadanie

A: 1,3,7

Jajecznica ze szczypiorkiem (90g), pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), pl. rzodkiewki (25g), owoce suszone (10g), kakao (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

 Zupa brokułowa z ziemniakami (300g), eskalopki z indyka w cieście kokosowym (60g), kasza kuskus na sypko (35g), sałata lodowa z pomidorami, papryką i jogurtem naturalnym (70g), kompot wiśniowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Nektaryna  (1 szt.), krążek ryżowy z kremem czekoladowym (1szt/5g)

 

PIĄTEK 10.07.2020

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), szynką staropolską (25g), pl. zielonego ogórka (25g), owoce suszone (10g), kawa inka z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Krupnik na rosole z kaszą pęczak i zieleniną (300g), gulasz węgierski z warzywami - papryką i  ciecierzycą (60g), kopytka (150g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Banan (1 szt.)

 

Copyrights © 2017 Społeczne Przedszkole Integracyjne Skrzat

realizacja: icube.pl