Jadłospis - 3.01.2023 - 17.01.2023

 

 

WTOREK  3.01.2023

Śniadanie

A: 1,7

Płatki kukurydziane (20g) z mlekiem (200ml), wek pszenny (50g) z masłem (5g), serkiem topionym z szynką i warzywami (15g)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa ziemniaczano - marchewkowa (300g), bitki drobiowe w sosie własnym (70g), makaron typu penne (40g),  ogórek kiszony (70g), kompot śliwkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Mix owoców sezonowych i egzotycznych (130g), słomka ptysiowa (10g)

 

ŚRODA  4.01.2023

Śniadanie

A: 1,7

Kiełbaski drobiowe na gorąco (50g), pieczywo  wieloziarniste  (50g) z masłem (5g), pl. pomidora (25g), owoce suszone (10g), kawa inka z mlekiem(200ml)

Obiad:

A:1,3,7,9

Krupnik z kaszą jęczmienną i zieleniną (300g), pierogi ukraińskie okraszane boczkiem i cebulką (150g), surówka z kapusty pekińskiej (70g),  kompot wiśniowy (200ml)

Podwieczorek

A:1

Kisiel owocowy z jabłkiem (150g), suchy wafel

 

CZWARTEK  5.01.2023

Śniadanie

A: 1,4

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pastą rybną ze szczypiorkiem (25g), owoce suszone (10g), herbata malinowa (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa pomidorowa z ryżem i zieleniną (300g), kotlet mielony (70g), ziemniaki (150g), mizeria (70g), kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Mini babeczka piaskowa ( 1szt.), banan (70g), mleko (200ml)

 

PIĄTEK  6.01.2023 - TRZECH KRÓLI - przedszkole nieczynne

 

PONIEDZIAŁEK  9.01.2023

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. szynki gotowanej (25g), pl. zielonego ogórka (25g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Grochówka z mięsem i ziemniakami (300g), ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem i śmietanką (150g), kompot porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,4

Graham (50g) z masłem (5g), pastą z tuńczyka i kukurydzy  (25g), herbata z dzikiej róży (200ml)

 

WTOREK  10.01.2023

Śniadanie

A: 1,7

Granola (20g) na mleku (200ml), wek (30g) z masłem (5g), twarożek z papryką i przyprawami (15g)

Obiad

A: 1,3,7,9

Rosół z makaronem i zieleniną (300g), pałeczki z kurczaka (70g), ziemniaki (150g), sałatka z marchwi i pora z jogurtem naturalnym  (70g),  kompot śliwkowy (200ml)

Podwieczorek:

A: 1

Mandarynka (1 szt.), herbatnik (1 szt.)

 

 

ŚRODA 11.01.2023

Śniadanie

A: 1,7,3

Pieczywo żytnie(50g)  z masłem (5g), jajko na twardo (25g), rzodkiewka (20g), owoce suszone (10g), kawa zbożowa z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa koperkowa z ryżem  i zieleniną (300g), pyzy z mięsem i kapustą, boczkiem i cebulką (150g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Galaretka z owocami i bitą śmietaną (150g), rurka waflowa (1 szt.)

 

CZWARTEK 12.01.2023

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo pełnoziarniste (50g) z masłem (5g), pl. sera żółtego (25g), pl. pomidora żółtego (25g), kiełki brokuła (10g),  owoce suszone (10g), kakao (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa krem z cukinii z grzankami (300g), filet z indyka duszony w sosie czosnkowym (70g), makaron świderki (40g), sałatka z buraków i jabłka (70g), kompot porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Piszinger - wafel przekładany kremem czekoladowym (50g), herbatka miętowo - cytrynowa (200ml)

 

PIĄTEK 13.01.2023

Śniadanie

A: 1,7

Serdelki z szynki (50g) na gorąco, pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), pomidorki koktajlowe (20g), kawa inka z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

 Zupa kalafiorowa z ziemniakami (300g), filet z ryby morskiej w sosie greckim z warzywami (70g/60g), kasza kuskus na sypko (35g),  kompot śliwkowy (200ml)

Podwieczorek:

A: 1

Mus gruszkowo - truskawkowy (150g), ciasteczko korzenne (1 szt.)

 

PONIEDZIAŁEK 16.01.2023

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane(50g)  z masłem (5g), pl. kiełbasy szynkowej (25g), opr. papryką (20g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa jarzynowa z kurczakiem i ziemniakami (300g), pierogi z białym serem i sosem malinowym (150g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,4

Graham (50g) z masłem (5g), pastą z łososia i zielonej cebulki (25g), herbata cytrynowa (200ml)

 

WTOREK 17.01.2023

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane(50g)  z masłem (5g), pl. szynki drobiowej (25g), pl. zielonego ogórka (20g), owoce suszone (10g), bawarka(200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

 Zupa pieczarkowa z zacierką i zieleniną (300g), pieczeń rzymska (70g), ziemniaki (150g), buraczki zasmażane (70g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Owocowy talerzyk (130g), krążek ryżowy (1 szt.)

 

 

Copyrights © 2017 Społeczne Przedszkole Integracyjne Skrzat

realizacja: icube.pl