Jadłospis - 3.01.2023 - 17.01.2023
WTOREK 3.01.2023
Śniadanie A: 1,7 |
Płatki kukurydziane (20g) z mlekiem (200ml), wek pszenny (50g) z masłem (5g), serkiem topionym z szynką i warzywami (15g) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa ziemniaczano - marchewkowa (300g), bitki drobiowe w sosie własnym (70g), makaron typu penne (40g), ogórek kiszony (70g), kompot śliwkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1 |
Mix owoców sezonowych i egzotycznych (130g), słomka ptysiowa (10g) |
ŚRODA 4.01.2023
Śniadanie A: 1,7 |
Kiełbaski drobiowe na gorąco (50g), pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), pl. pomidora (25g), owoce suszone (10g), kawa inka z mlekiem(200ml) |
Obiad: A:1,3,7,9 |
Krupnik z kaszą jęczmienną i zieleniną (300g), pierogi ukraińskie okraszane boczkiem i cebulką (150g), surówka z kapusty pekińskiej (70g), kompot wiśniowy (200ml) |
Podwieczorek A:1 |
Kisiel owocowy z jabłkiem (150g), suchy wafel |
CZWARTEK 5.01.2023
Śniadanie A: 1,4 |
Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pastą rybną ze szczypiorkiem (25g), owoce suszone (10g), herbata malinowa (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa pomidorowa z ryżem i zieleniną (300g), kotlet mielony (70g), ziemniaki (150g), mizeria (70g), kompot truskawkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1,7 |
Mini babeczka piaskowa ( 1szt.), banan (70g), mleko (200ml) |
PIĄTEK 6.01.2023 - TRZECH KRÓLI - przedszkole nieczynne
PONIEDZIAŁEK 9.01.2023
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. szynki gotowanej (25g), pl. zielonego ogórka (25g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Grochówka z mięsem i ziemniakami (300g), ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem i śmietanką (150g), kompot porzeczkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1,4 |
Graham (50g) z masłem (5g), pastą z tuńczyka i kukurydzy (25g), herbata z dzikiej róży (200ml) |
WTOREK 10.01.2023
Śniadanie A: 1,7 |
Granola (20g) na mleku (200ml), wek (30g) z masłem (5g), twarożek z papryką i przyprawami (15g) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Rosół z makaronem i zieleniną (300g), pałeczki z kurczaka (70g), ziemniaki (150g), sałatka z marchwi i pora z jogurtem naturalnym (70g), kompot śliwkowy (200ml) |
Podwieczorek: A: 1 |
Mandarynka (1 szt.), herbatnik (1 szt.) |
ŚRODA 11.01.2023
Śniadanie A: 1,7,3 |
Pieczywo żytnie(50g) z masłem (5g), jajko na twardo (25g), rzodkiewka (20g), owoce suszone (10g), kawa zbożowa z mlekiem (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa koperkowa z ryżem i zieleniną (300g), pyzy z mięsem i kapustą, boczkiem i cebulką (150g), kompot wieloowocowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1,7 |
Galaretka z owocami i bitą śmietaną (150g), rurka waflowa (1 szt.) |
CZWARTEK 12.01.2023
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo pełnoziarniste (50g) z masłem (5g), pl. sera żółtego (25g), pl. pomidora żółtego (25g), kiełki brokuła (10g), owoce suszone (10g), kakao (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa krem z cukinii z grzankami (300g), filet z indyka duszony w sosie czosnkowym (70g), makaron świderki (40g), sałatka z buraków i jabłka (70g), kompot porzeczkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1,7 |
Piszinger - wafel przekładany kremem czekoladowym (50g), herbatka miętowo - cytrynowa (200ml) |
PIĄTEK 13.01.2023
Śniadanie A: 1,7 |
Serdelki z szynki (50g) na gorąco, pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), pomidorki koktajlowe (20g), kawa inka z mlekiem (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami (300g), filet z ryby morskiej w sosie greckim z warzywami (70g/60g), kasza kuskus na sypko (35g), kompot śliwkowy (200ml) |
Podwieczorek: A: 1 |
Mus gruszkowo - truskawkowy (150g), ciasteczko korzenne (1 szt.) |
PONIEDZIAŁEK 16.01.2023
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo mieszane(50g) z masłem (5g), pl. kiełbasy szynkowej (25g), opr. papryką (20g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa jarzynowa z kurczakiem i ziemniakami (300g), pierogi z białym serem i sosem malinowym (150g), kompot wieloowocowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1,4 |
Graham (50g) z masłem (5g), pastą z łososia i zielonej cebulki (25g), herbata cytrynowa (200ml) |
WTOREK 17.01.2023
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo mieszane(50g) z masłem (5g), pl. szynki drobiowej (25g), pl. zielonego ogórka (20g), owoce suszone (10g), bawarka(200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa pieczarkowa z zacierką i zieleniną (300g), pieczeń rzymska (70g), ziemniaki (150g), buraczki zasmażane (70g), kompot wieloowocowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1 |
Owocowy talerzyk (130g), krążek ryżowy (1 szt.) |