Jadłospis - 3.07.2019 do 16.07.2019

ŚRODA 3.07.2019

Śniadanie

A: 1,7, 3

Jajecznica ze szczypiorkiem (100g), pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), pl. pomidora (20g), jabłko (50g), kawa inka z mlekiem (200g)

Obiad

A: 1,3,7,9

Barszcz czerwony z ziemniakami  (300g), klopsiki wp - woł w sosie pieczarkowym (150g),kasza jęczmienna na sypko (35g), kompot rabarbarowy (200ml)

Podwieczorek

Aa: 1

Arbuz (130g), ciastko zbożowe (1 szt.)

 

CZWARTEK 4.07.2019

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), mix serów twarogowych i żółtych (25g), opr. kolorową papryką (25g), owoce suszone (10g), kakao (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa pomidorowa z makaronem i zieleniną  (300g), filet z piersi kurczaka panierowany (60g), młode ziemniaki z koperkiem (150g), sałata ze śmietaną (70g) kompot porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Kisiel z tartym jabłkiem (150g), oblat śląski (1 szt.)

 

PIĄTEK 5.07.2019

Śniadanie

A: 1,7

Kiełbaski cielęce na gorąco (50g), pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), pl. ogórka zielonego (20g), owoce suszone (10g), kawa zbożowa z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,4,7,9

Zupa ryżowa na rosole z zielonym groszkiem (300g), paluszki rybne pieczone (60g), ziemniaki młode (150g), surówka z kapusty kiszonej (70g), kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Drożdżówka z owocami (1 szt.), herbata miętowo - cytrynowa (200ml)

 

PONIEDZIAŁEK 8.07.2019

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. pieczeni rzymskiej (25g), pl. pomidora (25g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Kapuśniak z kapusty włoskiej z mięsem i ziemniakami (300g), pierogi z białym serem i sosem z owoców leśnych (150g), kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,4

Bułka (50g) z masłem (5g), pastą rybną z zieloną cebulką (25g), herbata z cytryną (200ml) 

 

WTOREK 9.07.2019

Śniadanie

A: 1,7

Rogal (50g) z masłem (5g), konfiturą jagodową (5g), serkiem homogenizowanym (5g), miodem pszczelim (5g) - do wyboru, młoda marchew do chrupania, mleko (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Rosół z zacierką i zieleniną (300g), kurczak pieczony w sosie własnym (60g), kluski śląskie (150g), sałatka z buraków i jabłka (70g), kompot wiśniowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Mix owoców sezonowych (120g), herbatnik (1 szt.)

 

ŚRODA 10.07.2019

Śniadanie

A: 1,3,7

Jajko na twardo (50g), pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), opr. papryką czerwoną (20g), owoce suszone (10g), kawa inka z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa jarzynowa z ziemniakami (300g), gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym (150g), kompot porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Czereśnie (100g), oblaty śląskie (1 szt.)

 

CZWARTEK 11.07.2019

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), pasztetem drobiowym (25g), pl. ogórka małosolnego (20g), owoce suszone (10g) kawa zbożowa z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Krupnik z kaszą jaglaną na rosole z zieleniną (300g), mortadela panierowana (60g), kasza kuskus na sypko (35g), sałatka z sałatą lodową, pomidorem, papryką z jogurtem naturalnym (70g), kompot jabłkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Galaretka z borówkami amerykańskimi i bitą śmietaną (150g), suchy wafel

 

PIĄTEK 12.07.2019

Śniadanie

A: 1,4

Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), pastą z tuńczyka i kukurydzy (30g),  owoce suszone (10g) herbata żurawinowa (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa krem z porów z grzankami (300g), zapiekanka ziemniaczana z indykiem i czerwonymi warzywami (150g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Jogurt naturalny z bananami (150g), krążek ryżowy (1 szt.)

 

PONIEDZIAŁEK 15.07.2019

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. polędwicy drobiowej (25g), pl. pomidora (25g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa szpinakowa z ryżem (300g), kotleciki jajeczne (60g), młode ziemniaki (150g), marchew oprószana (70g), kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Owocowy talerzyk (130g), pałka kukurydziana(1 szt.)

 

WTOREK 16.07.2019

Śniadanie

A: 1,7

Zupa mleczna (200ml) z musli (20g), wek pszenny (30g) z masłem (5g), pastą szynkowo- serową z warzywami (20g)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa brokułowa z ziemniakami (300g), biała pieczeń z indyka (60g), ryż na sypko (40g), sałatka z czerwonej kapusty (70g), kompot rabarbarowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Mus jabłkowo - malinowy z ziarnami słonecznika (150g), rurka waflowa (1 szt.)

 

 

 

 

 

 

 

Copyrights © 2017 Społeczne Przedszkole Integracyjne Skrzat

realizacja: icube.pl