Jadłospis - 3.09.2018r. - 14.09.2018r.

PONIEDZIAŁEK 3.09.2018r.

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), zieloną sałatą (10g), pl. pieczonego filetu z kurczaka (25g), pl. pomidora (20g), bawarka (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Żurek śląski z kiełbasą i ziemniakami (300g), racuchy z jabłkami (150g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A:1,4

Graham (50g) z masłem (5g), pastą z tuńczyka i zielonej cebulki (25g), herbata z cytryną i miodem pszczelim (200ml)

 

WTOREK 4.09.2018r.

Śniadanie

A: 1,7

Zupa mleczna (200ml) z płatkami kukurydzianymi (20g), wek (30g) z masłem (5g), pl. polędwicy sopockiej (15g), pl. rzodkiewki (20g), marchew do chrupania

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa z fasolki szparagowej z kaszą manną  (300g), biała pieczeń z indyka w sosie własnym(60g), ziemniaki (150g) sałatka z czerwonej kapusty  (70g), kompot porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Arbuz (100g), pieczywo chrupkie (1 szt.) z masłem (5g)

 

ŚRODA 5.09.2018r.

Śniadanie

A: 1,3

Jajecznica ze szczypiorkiem (100g), pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), herbata z cytryną i miodem pszczelim (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa jarzynowa z ziemniakami zabielana (300g), pierogi z mięsem i kapustą, boczkiem i cebulką (150g), sok jabłkowy 100% (200ml)

Podwieczorek

A:1,7

Jogurt naturalny z brzoskwiniami (150g) - wyrób własny, suchy wafel

 

CZWARTEK 6.09.2018r.

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. żółtego sera (25g), opr. czerwoną papryką (20g), zielona sałata (10g), kakao (200ml)

Obiad

A: 1,3,9

Zupa pomidorowa z makaronem i zieleniną (300g), filet z kurczaka panierowany (70g), ziemniaki puree (150g), mizeria (70g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: -

Owocowy talerzyk (120g), pałka kukurydziana (1 szt.)

 

PIĄTEK 7.09.2018r.

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), pasztetem drobiowym (25g), pl. ogórka małosolnego (20g), kawa zbożowa z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,4,7,9

Zupa szpinakowa z ziemniakami (300g), paluszki rybne pieczone (2 szt.), kasza kuskus (35g), sos grecki  (70g), kompot wiśniowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Galaretka z bitą śmietaną i winogronami (150g), suchy wafel

 

 

PONIEDZIAŁEK 10.09.2018r.

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. pomidora (20g), parówki cielęce na gorąco (50g), bawarka (200ml)           

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa ogórkowa z mięsem i ziemniakami (300g), naleśniki z białym serem i wanilią (150g), sok mandarynkowy tłoczony 100% (200ml)

A: 1, 4

 

Graham (50g) z masłem (5g), pastą rybną z zieloną cebulką (25g), herbata z cytryną i miodem pszczelim (200ml)

 

WTOREK 11.09.2018r.

Śniadanie

A: 1,7

Płatki owsiane (20g) na mleku (200ml), rogal (30g) z masłem (5g), konfiturą truskawkową (5g), miodem (5g) - do wyboru

Obiad

A: 1,3,7,9

 

Rosół z lanym ciastem i zieleniną (300g), bitki drobiowe w sosie czosnkowym (70g), kluski śląskie (150g), sałatka z buraków i jabłka  (70g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: -

Mix owoców sezonowych (120g), krążek ryżowy (1 szt.) z masłem (5g)

 

ŚRODA 12.09.2018r.

Śniadanie

A: 1,3,7

Kolorowe kanapki na bazie pieczywa mieszanego (50g) z masłem (5g), szynka drobiowa (15g), jajko na twardo (20g), świeże warzywa (zielony ogórek, rzodkiewka, zielona sałata - 20g) - kompozycja własna dziecka, kawa inka z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa - krem ziemniaczano - marchewkowy z curry (300g), gulasz wieprzowo - wołowy (80g), kasza pęczak na sypko (40g), surówka z kapusty pekińskiej (70g), kompot z czerwonej porzeczki (200g)

Podwieczorek

A: 1

Śliwki (100g), biszkopty wrocławskie b/c (1 szt.)

 

CZWARTEK 13.09.2018r.

Śniadanie

A: 1,4,7

Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), pastą rybno - twarożkową ze szczypiorkiem (25g), herbata z cytryną (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa koperkowa na rosole z ryżem (300g), kotlet mielony (60g), ziemniaki puree (150g), sałata ze śmietaną (70g), kompot śliwkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Budyń czekoladowy z musem owocowym (150g), suchy wafelek (1 szt.)

 

PIĄTEK 14.09.2018r.

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), pl. szynki staropolskiej (25g), pl. rzodkiewki (20g), kawa zbożowa z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa brokułowa z ziemniakami (300g), łazanki z kapusty mieszanej z kiełbasą i boczkiem (150g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: -

Banan (1 szt.)

 

Copyrights © 2017 Społeczne Przedszkole Integracyjne Skrzat

realizacja: icube.pl