Jadłospis - 7.01.2020r. - 20.01.2020r.

Podobny obraz

Podobny obraz

Podobny obraz

 

 

 

 

 

 

 

                                                                  WTOREK 7.01.2020

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. szynki staropolskiej (25g), pl. pomidora (30g), liść sałaty lodowej (5g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml)

Obiad

A; 1,3,7,9

Zupa ogórkowa z mięsem i ziemniakami (300g), ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem i śmietanką (150g), kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,4

Graham (50g) z masłem (5g), pastą rybną ze szczypiorkiem (25g), herbata z cytryną (200ml)

 

ŚRODA 8.01.2020

Śniadanie

A: 1,7

Zupa mleczna (200ml) z płatkami kukurydzianymi (20g), wek (30g) z masłem (5g), konfiturą jagodową (5g), miodem pszczelim (5g) - do wyboru, jabłko (50g)

Obiad

 A: 1,3,7,9

Zupa brokułowa na rosole z kaszą manną (300g), filet z piersi indyka duszony w sosie własnym (60g), ziemniaki (150g), surówka z marchwi i pora (70g), kompot wiśniowy (200ml)

Podwieczore

A: 1

Mix owoców sezonowych i egzotycznych (130g), herbatnik (1 szt.)

 

CZWARTEK 9.01.2020

Śniadanie

A: 1,3

Jajecznica ze szczypiorkiem (90g), pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), opr. czerwoną papryką (30g), gruszka (1 szt.), herbata malinowa (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa ziemniaczana na rosole z zieleniną (300g), zapiekanka makaronowa z mięsem wieprzowym i warzywami (150g), kompot porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Budyń czekoladowy (150g) z mango (50g), suchy wafel (1 szt.)

 

PIĄTEK 10.01.2020

Śniadanie

A: 1,7

Parówki śląskie na gorąco (50g), pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), pl. rzodkiewki (30g), owoce suszone (10g), kawa zbożowa z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,4,7,9

Zupa pomidorowa z makaronem i zieleniną (300g), filet z ryby morskiej panierowany (60g), ziemniaki (150g), surówka z kapusty kiszonej (70g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: -

Banan (1 szt.)

 

 

PONIEDZIAŁEK 13.01.2020

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. polędwicy drobiowej (25g), pomidorki koktajlowe (25g), sałata zielona (5g), pomarańcza (50g), bawarka (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Barszcz czerwony z kaszą bulgur (300g), jajko sadzone (60g), ziemniaki (150g), fasolka szparagowa okraszana bułką tartą (70g), kompot śliwkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Kisiel z tartym jabłkiem (150g), słomka ptysiowa (10g)

 

 

WTOREK 14.01.2020

Śniadanie

A: 1,7

Twarożek śmietankowy (50g) z truskawkami (50g), bułka maślana (50g) z masłem (5g), kakao (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa kalafiorowa z ziemniakami i zieleniną (300g), bitki z polędwiczek wp (60g) w sosie czosnkowym, makaron pełnoziarnisty typu penne  (40g), surówka wielowarzywna (70g), kompot wiśniowy  (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Mandarynka (1 szt.), ciastko owsiane (1 szt.)

 

ŚRODA 15.01.2020

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), kiełbaski szlacheckie na gorąco (50g), pl. białej rzodkiewki (30g), kawa inka z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa z żółtej soczewicy z cielęciną i ziemniakami (300g), pierogi z białym serem i sosem z owoców leśnych (150g), kompot porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

A; 1,4

Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), pastą z łososia wędzonego i zielonej cebulki (25g), herbata żurawinowa (200ml)

 

CZWARTEK 16.01.2020

Śniadanie

A: 1,7

Kolorowe kanapki z pieczywa wieloziarnistego (50g) z masłem (5g), pl. pieczonego pasztetu (25g), pl. żółtego sera (25g), świeże warzywa (rzodkiewka, zielony ogórek - 30g), kawa zbożowa z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Rosół z zacierką i zieleniną (300g), filet z piersi kurczaka panierowany (60g), ziemniaki pure (150g), sałatka z papryki, pomidora i sałaty lodowej z jogurtem naturalnym (70g), kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A; 1

Drożdżówka z owocami (1 szt.), herbata miętowo - cytrynowa (200ml)

 

 

PIĄTEK 17.01.2020

Śniadanie

A: 1,4

Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), pastą z tuńczyka (25g), pl. ogórka kiszonego (30g), owoce suszone (10g), herbata poziomkowa (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa węgierska z ziemniakami (300g), gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pieczarkowym (150g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Koktajl mleczno - jogurtowy z malinami (150g), oblat śląski (1 szt.)

 

PONIEDZIAŁEK 18.01.2020

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. szynki gotowanej na parze (25g), pl. ogórka zielonego (30g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Żurek śląski z kiełbasą i ziemniakami (300g), racuchy z jabłkami (150g), kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,3

Graham (50g) z masłem pomidorowym (5g), jajko na twardo (25g), herbata z cytryną (200ml)

 

Copyrights © 2017 Społeczne Przedszkole Integracyjne Skrzat

realizacja: icube.pl