Jadłospis - okres od 13.09.2021 - 24.09.2021

 

 

 

PONIEDZIAŁEK 13.09.2021

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. szynki drobiowej (25g), zielona sałata (5g), pl. zielonego ogórka (25g), bawarka (200ml)

Obiad:

A: 1,3,7,9

Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami, mięsem i pomidorami (300g), ryż zapiekany z jabłkiem, cynamonem i śmietanką (150g), kompot porzeczkowy  (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Graham (50g) z masłem (5g), pl. żółtego sera (25g), pl. papryki zielonej (20g), herbata z cytryną (200ml)

 

WTOREK 14.09.2021

Śniadanie

A: 1,7

Zupa mleczna (200ml) z musli (20g), wek pszenny (30g)  z masłem (5g), serkiem topionym ze szczypiorkiem i  rzodkiewką (15g), jabłko (50g)960g

Obiad

A: 1,3,7,9

Rosół z makaronem muszelki i zieleniną (300g), kurczak pieczony (60g), ziemniaki z koperkiem (150g), surówka  z marchwi (70g), kompot śliwkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Mix owoców świeżych (130g), słomka ptysiowa (10g)

 

ŚRODA 15.09.2021

Śniadanie

A: 1,3,7

Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), jajko na twardo (25g), szynka gotowana na parze (25g) - do wyboru, liść sałaty (5g), opr. kolorową papryką (25g), kawa inka z mlekiem (200ml)

Obiad:

A:1,3,7,9,

Barszcz czerwony z kaszą (300g), pierogi ruskie okraszane boczkiem i cebulką (150g), surówka wielowarzywna (70g), kompot wiśniowy (200ml)

Podwieczorek

A:1

Arbuz (130g), biszkopt (1 szt.)

 

CZWARTEK 16.09.2021

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), pasztetem drobiowym (25g), białą rzodkiewką (25g), owoce suszone (10g), kakao (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa krem ze świeżych pomidorów z grzankami (300g), polędwiczki wp duszone w sosie własnym (70g), kasza bulgur na sypko (35g), ogórek kiszony (1 szt.), kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Kisiel z owocami (150g), suchy wafelek (1 szt.)

 

PIĄTEK 17.09.2021

Śniadanie

A: 1,7

Parówki śląskie na gorąco (50g), pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. pomidora (25g), owoce suszone (10g), kawa zbożowa z mlekiem  (200ml)

Obiad

A: 1,3,4,7,9,

Zupa brokułowa z kaszą manną zabielana (300g), filet z ryby morskiej panierowany (70g), ziemniaki (150g), surówka z kiszonej kapusty (70g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A -

Banan (1 szt.)

 

 

 

 

PONIEDZIAŁEK 20.09.2021

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo pełnoziarniste (50g) z masłem (5g), pl. polędwicy sopockiej (25g), pl. pomidora (25g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Krupnik z kaszą pęczak zabielany (300g), jajko sadzone (60g), ziemniaki pure (150g), fasolka szparagowa gotowana z masłem (70g), kompot porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Jabłko ( 1 szt.), herbatnik ( 1szt.)

 

WTOREK 21.09.2021

Śniadanie

A: 1,7

Bułka maślana (50g) z masłem (5g), twarożek śmietankowy z truskawkami (50/50g), mleko (200ml), marchewka do chrupania

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa kalafiorowa z ziemniakami (300g), biała pieczeń z indyka w sosie czosnkowym (60g), makaron pełnoziarnisty (35g), sałatka z czerwonej kapusty (70g), kompot śliwkowy (200ml)

Podwieczorek:

A: -

Nektarynka (1 szt.), chrupki kukurydziane (10g)

 

ŚRODA 22.09.2021

Śniadanie

A: 1,7

Kiełbaski wiedeńskie na gorąco (50g), pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), pl. zielonego ogórka (25g), kawa inka z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa jarzynowa z cielęciną i ziemniakami (300g), racuchy drożdżowe z musem jagodowym (150g), kompot porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,4,7

Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), pastą z łososia, twarogu i zielonej cebulki (25g), herbata malinowa (200ml)

 

CZWARTEK 23.09.2021

Śniadanie

A: 1,3,7

 

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pastą jajeczną ze szczypiorkiem (25g),pl.  pieczonego filetu z piersi kurczaka (25g) - do wyboru, warzywa świeże (kiełki lucerny, papryka, sałata - 20g), kakao (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa pomidorowa z kluseczkami (300g), zapiekanka ziemniaczana z mięsem wp i kolorowymi warzywami (180g), kompot wiśniowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Drożdżówka z owocami (1 szt.), herbata miętowo - cytrynowa (200ml)

 

PIĄTEK 24.09.2021

Śniadanie

A: 1,4

Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), pastą z ryby wędzonej (25g), pl. ogórka kiszonego (20g), owoce suszone (10g), herbata z owoców leśnych (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa ziemniaczano - marchewkowa z zieleniną (300g), gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pieczarkowym (150g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Shake mleczno - jogurtowy z malinami (150g), ciastko owsiane (1 szt.)

 

Copyrights © 2017 Społeczne Przedszkole Integracyjne Skrzat

realizacja: icube.pl