Jadłospis - 10.04.2024 - 23.04.2024
ŚRODA 10.04.2024
Śniadanie A: 1,7 |
Parówki wp na gorąco (50g), pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), papryka czerwona (20g), suszone owoce (10g), kawa inka z mlekiem (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa ogórkowa z mięsem i ziemniakami (300g), makaron z białym serem i sosem malinowo - truskawkowym (150g), kompot śliwkowy (200ml) |
Podwieczorek Aa: 1,4 |
Wek pszenny (50g) z masłem (5g), pastą z tuńczyka i zielonej cebulki (30g), herbata z owoców leśnych (200ml) |
CZWARTEK 11.04.2024
Śniadanie A: 1,7, 3 |
Wiosenne kanapki z pieczywa orkiszowego (50g), pasztecik drobiowy (25g), jajko na twardo (25g), świeże warzywa (ogórek zielony, pomidorki koktajlowe - 20g) - kompozycja własna dziecka, kakao (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa pomidorowa z kluseczkami (300g), kotlet mielony (70g), ziemniaki z koperkiem (150g), tzatziki (60g), kompot truskawkowy (200ml) |
Podwieczorek Aa: 1,7 |
Wafel przekładany kremem czekoladowym - wyrób własny, herbata miętowo - cytrynowa (200ml) |
PIĄTEK 12.04.2024
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), pastą z twarożku i rzodkiewki (30g), hummus pomidorowy (20g) - do wyboru, jabłko (50g), herbata z cytryną (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Barszcz czerwony z ziemniakami (300g), kaszotto na bazie kaszy pęczak z kurczakiem i warzywami zielonymi (150g), kompot wieloowocowy (200ml) |
Podwieczorek Aa: 1,7 |
Budyń waniliowy z owocami (150g), rurka waflowa (1 szt.) |
PONIEDZIAŁEK 15.04.2024
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. polędwicy sopockiej (25g), pl. pomidora (25g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa jarzynowa z mięsem i ziemniakami (300g), racuchy z jabłkami i cukrem pudrem (150g), kompot porzeczkowy (200ml) |
Podwieczorek Aa: 1,7 |
Graham (50g) z masłem (5g), pl. żółtego sera (25g), ogórek zielony (20g), herbata z cytryną (200ml) |
WTOREK 16.04.2024
Śniadanie A: 1,7 |
Serek naturalny śmietankowy z jagodami (100g), bułka maślana (50g) z masłem (5g), marchew do chrupania, mleko (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Rosół z makaronem (300g), polędwiczki wp w sosie pieczarkowym (70g), kopytka (150g), surówka z marchewki (70g), kompot wiśniowy (200ml) |
Podwieczorek Aa: - |
Smoothie z owoców sezonowych i egzotycznych (150g), krążek ryżowy (1szt.) |
ŚRODA 17.04.2024
Śniadanie A: 1,4 |
Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), pastą rybną (25g), pl. ogórka kiszonego (20g), owoce suszone (10g), herbata żurawinowa (200ml) |
Obiad A; 1,3,7,9 |
Zupa szpinakowa z ziemniakami zabielana (300g), pierogi z mięsem i kapustą, boczkiem i cebulką (150g), kompot truskawkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1,7 |
Gruszka pieczona z czekoladą i cynamonem (1 szt.) |
CZWARTEK 18.04.2024
Śniadanie A: 1,7 |
Jajecznica ze szczypiorkiem (90g), pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g) pl. rzodkiewki (20g), owoce suszone (10g), kakao (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa ryżowa na rosole z kukurydzą i zielonym groszkiem (300g), filet z kurczaka pieczony po hawajsku z ananasem i żółtym serem (70g), ziemniaki (150g), kolorowa surówka wiosenna kompot porzeczkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1 |
Owocowy talerzyk (130g), herbatnik (1 szt.) |
PIĄTEK 19.04.2024
Śniadanie A: 1,7 |
Kiełbaski cielęce na gorąco (50g), pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), pl. rzodkiewki (20g), owoce suszone (10g), kawa zbożowa z mlekiem (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9,4 |
Włoska zupa krem z pomidorów z grzankami (300g), paluszki rybne (60g), kasza kuskus na sypko (35g), sałatka z ogórków kiszonych i papryki czerwonej (70g), kompot śliwkowy (200ml) |
Podwieczorek A: - |
Banan (1 szt.) |
PONIEDZIAŁEK 22.04.2024
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. pieczonego filetu z kurczaka (25g), pl. zielonego ogórka (20g), owoce suszone (1 szt.), bawarka (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Żurek śląski z kiełbasą i ziemniakami (300g), ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem i śmietanką (150g), kompot wiśniowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1,4 |
Graham (50g) z masłem (5g), pastą z łososia wędzonego i twarożku (25g), herbata malinowa (200ml) |
WTOREK 23.04.2024
Śniadanie A: 1,7 |
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (200/20g), wek pszenny (30g) z masłem (5g), serkiem topionym z szynką i warzywami (15g) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa kalarepkowa z ziemniakami (300g), spaghetti bolognese z mięsem mielonym i pomidorami (200ml), kompot porzeczkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1 |
Kisiel owocowy z tartym jabłkiem (150g), oblat śląski (1 szt.) |