Jadłospis - 12.11.2025-25.11.2025
ŚRODA 12.11.2025
|
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), szynką prasowaną (25g), rzodkiewka (25g), owoce suszone (10g), bawarka(200ml) |
|
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa ogórkowa z mięsem i ziemniakami zabielana (300g), makaron z białym serem i sosem truskawkowym (150g), kompot porzeczkowy (150g) |
|
Podwieczorek A:1,3 |
Graham (50g) z masłem (5g), jajkiem (25g), papryka czerwona (20g), herbata brzoskwiniowa (200ml) |
CZWARTEK 13.11.2025
|
Śniadanie A: 1,7 |
Zupa mleczna (200ml) z musli (20g), wek pszenny (30g) z masłem (5g), dżemem jagodowym (5g), miodem (5g), serkiem homogenizowanym (5g) - do wyboru, marchewkowe słupki |
|
Obiad A: 1,3,9,7 |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami (300g), risotto z mięsem i warzywami (150g), kompot truskawkowy (200ml) |
|
Podwieczorek A: 1 |
Kisiel z tartym jabłkiem (150g), rurka waflowa (2 szt.) |
PIĄTEK 14.11.2025
|
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), ser żółty (25g), hummus (25g), zielony ogórek (20g), pomidorki koktajlowe (25g) - do wyboru, kakao(200ml) |
|
Obiad A: 1,3,4,7,9 |
Zupa pomidorowa z kluseczkami (300g), mielone kotleciki rybne panierowane (70g), ziemniaki (150g), surówka z kapusty kiszonej (60g), kompot wiśniowy (200ml) |
|
Podwieczorek A: - |
Banan (1 szt.) |
PONIEDZIAŁEK 17.11.2025
|
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. polędwicy drobiowej (25g), pl. pomidora (25g), owoce suszone, bawarka (200ml) |
|
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa ryżowa na rosole z groszkiem i kukurydzą (300g), omlecik ze szpinakiem (60g), ziemniaki (150g), mix warzyw gotowanych (60g), kompot truskawkowy (200ml) |
|
A: 1
|
Batonik z suszonych owoców (1 szt.), oblat śląski (1 szt.) |
WTOREK 18.11.2025
|
Śniadanie A: 1,7 |
Rogal pszenny (50g) z masłem (5g), twarożek z owocami (50g/50g), słupki ogórkowe, mleko (200ml) |
|
Obiad A: 1,3,7,9
|
Zupa ziemniaczano - marchewkowa (300g), bitki z polędwiczek wp w sosie własnym (70g), kasza pęczak na sypko (35g), sałatka z kiszonego ogórka i papryki (60g), kompot wieloowocowy (200ml) |
|
Podwieczorek A: 1 |
Owocowy talerzyk (130g), andrut nadziewany (1 szt.) |
ŚRODA 19.11.2025
|
Śniadanie A: 1,3,7 |
Kiełbaski cielęce na gorąco (1szt.), pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), pomidor (20g), kawa inka z mlekiem (200ml) |
|
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa gulaszowa z zacierką po węgiersku (300g), kluski leniwe okraszane masłem (150g), surówka z marchwi i ananasa (60g), kompot z czerwonej porzeczki (200g) |
|
Podwieczorek A: 1 |
Kanapka z pieczywa mieszanego (50g) z masłem (5g), pasztecikiem drobiowym (25g), oprószane rzodkiewką (20g), herbatka malinowa (200ml) |
CZWARTEK 20.11.2025
|
Śniadanie A: 1,4,7 |
Pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), pastą z tuńczyka (25g), papryka czerwona (20g), herbata cytrynowa (200ml). |
|
Obiad A: 1,3,7,9 |
Barszcz ukraiński z fasolką zabielany (300g), eskalopki z kurczaka w cieście kokosowym (60g), ziemniaki puree (150g), mizeria (70g), kompot śliwkowy (200ml) |
|
Podwieczorek A: 1,7 |
Shake mleczno - jogurtowy z owocami leśnymi (150g), ciastko owsiane (1 szt.) |
PIĄTEK 21.11.2025
|
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo orkiszowe (50g) z masłem (5g), mix serów żółty (25g), filet z indyka pieczony (25g) - do wyboru, pomidor (20g), gruszka (50g), kakao (200ml) |
|
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa krem z porów i selera z grzankami (300g), spaghetti bolognese z mięsem mielonym, świeżymi pomidorami i bazylią (150g), kompot wieloowocowy (200ml) |
|
Podwieczorek A: 1 |
Drożdżówka z owocami sezonowymi (1 szt.), herbata porzeczkowa (200ml) |
PONIEDZIAŁEK 24.11.2025
|
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. szynki domowej (25g), pl. ogórka zielonego (20g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml) |
|
Obiad A: 1,3,7,9 |
Grochówka z ziemniakami i mięsem (300g), naleśniki z białym serem i wanilią (150g), sok marchewkowo - jabłkowy tłoczony 100% (200ml) |
|
Podwieczorek A: 1,4 |
Graham (50g) z masłem (5g), pastą rybną z pomidorami i szczypiorkiem (25g), herbata z cytryną (200ml) |
WTOREK 25.11.2025
|
Śniadanie A: 1,7 |
Zupa mleczna (200ml), pełnoziarniste płatki kukurydziane czekoladowe (20g), bułka pszenna (30g) z masłem (5g), serek Almette śmietankowy z rzodkiewką (15g) |
|
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa krem z dyni z nutą curry z grzankami (300g), pieczeń rzymska (60g), ziemniaki (150g), sałata ze śmietaną (50g), kompot z czarnej porzeczki (200ml) |
|
Podwieczorek A:- |
Mix owoców sezonowych oraz egzotycznych (130g), krążek ryżowy (1 szt.) |
