Jadłospis - 2.07.2025 - 15.07.2025
ŚRODA 2.07.2025
Śniadanie A: 1,7 |
Kiełbaski szlacheckie na gorąco (50g), pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), papryka czerwona (20g), kawa inka z mlekiem (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (300g), ryż zapiekany z jabłkami, śmietanką i cynamonem (150g), kompot truskawkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1,4 |
Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), pastą z tuńczyka i kukurydzy (25g), owoce suszone (10g), herbata malinowa (200ml |
CZWARTEK 3.07.2025
Śniadanie A: 1,4 |
Pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), hummus (25g), jajko na twardo (25g) - do wyboru, rzodkiewka (20g), kakao (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa pomidorowa z makaronem (300g), filet z piersi kurczaka po hawajsku z ananasem i żółtym serem (80g), ziemniaki puree (150g), mizeria (60g), kompot porzeczkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1,7 |
Galaretka z bitą śmietaną i owocami sezonowymi (150g), suchy wafel |
PIĄTEK 4.07.2025
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo orkiszowe (50g) z masłem (5g), pasta szynkowo - twarogowa (1 szt.), pomidorki koktajlowe (20g), owoce suszone (10g), kawa zbożowa z mlekiem (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami (300g), paluszki rybne z pieca (60g), kasza kuskus (40g), sos wielowarzywny (60g), kompot wieloowocowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1 |
Banan (1szt.) |
PONIEDZIAŁEK 7.07.2025
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. kiełbasy krakowskiej (25g), pl. pomidora (25g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9, |
Zupa jarzynowa z mięsem i ziemniakami (300g), makaron z białym serem i sosem z owoców leśnych (150g), kompot truskawkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1,4 |
Graham (50g) z masłem (5g), pastą rybną ze szczypiorkiem (25g), ogórek kiszony (20g), herbata porzeczkowa (200ml) |
WTOREK 8.07.2025
Śniadanie A: 1,7 |
Zupa mleczna (200ml) z płatkami kukurydzianymi (20g), wek pszenny (30g) z masłem (5g), dżemem (5g), miodem (5g), serkiem homogenizowanym (5g) - do wyboru, marchew młoda do chrupania |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa szpinakowa z ziemniakami (300g), kurczak pieczony (60g), ziemniaki z koperkiem(150g), sałatka wielowarzywna (70g), kompot wiśniowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1 |
Nektarynka (1szt.), herbatnik kakaowy (1 szt.) |
ŚRODA 9.07.2025
Śniadanie A: 1,3,7 |
Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), jajecznica ze szczypiorkiem (80g), ogórek zielony (20g), owoce suszone (10g), kawa inka z mlekiem (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa krem z buraków z grzankami (300g), kaszotto z zielonymi warzywami oraz indykiem (150g), kompot porzeczkowo - jabłkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1 |
Mus owocowy ( 1 szt.), ciasteczko pełnoziarniste (1 szt.) |
CZWARTEK 10.07.2025
Śniadanie A: 1,3,7 |
Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), ser żółty (25g), pasztecik drobiowy (25g), rzodkiewka (25g), owoce suszone (10g), kakao (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa pieczarkowa z zacierką zabielana (300g), kotlet mielony (70g), ziemniaki (150g),mix warzyw gotowanych (60g), kompot porzeczkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1 |
Drożdżówka z owocami lata (1 szt.), herbata brzoskwiniowa (200ml) |
PIĄTEK 11.07.2025
Śniadanie A: 1,4 |
Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), pastą z łososia wędzonego i twarożku (25g), papryka kolorowa (20g), owoce suszone (10g), herbata z cytryną (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Rosół z lanym ciastem i kukurydzą (300g), gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym (200ml), kompot wieloowocowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1,7 |
Jogurt z owocami (1 szt.), chrupki kukurydziane (10g) |
PONIEDZIAŁEK 14.07.2025
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. szynki wiejskiej (25g), pl. ogórka zielonego(25g), bawarka (200ml) |
Obiad: A: 1,3,7,9 |
Zupa neapolitańska z kurczakiem, marchewką, zacierką i serem (300g), racuchy z jabłkami okraszane delikatnie cukrem pudrem (150g), kompot truskawkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1,3 |
Bułka (50g) z masłem (5g), jajko na twardo (25g), pomidor (25g), herbata malinowa(200ml) |
WTOREK 15.07.2025
Śniadanie A: 1,7 |
Twarożek naturalny śmietankowy (50g) z jagodami (50g), bułeczka maślana (50g) z masłem (5g), marchewka młoda do chrupania |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami zabielana (300g), pieczeń z indyka w sosie własnym(70g), makaron pełnoziarnisty (40g), surówka z młodej kapusty (60g), kompot wiśniowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1 |
Mix owoców sezonowych i egzotycznych (130g), biszkopt (2 szt.) |