Jadłospis- 27.10.2025 - 7.11.2025
PONIEDZIAŁEK 27.10.2025
|
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. szynki prasowanej (25g), pl. ogórka zielonego(20g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml) |
|
Obiad A: 1,3,7,9 |
Kapuśniak z kapusty mieszanej z mięsem, ziemniakami i pomidorami (300g), ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem i śmietanką (150g), kompot truskawkowy (200ml) |
|
Podwieczorek A: 1,4 |
Graham (50g) z masłem (5g), pasta z tuńczyka i kukurydzy (25g), herbata malinowa (200ml) |
WTOREK 28.10.2025
|
Śniadanie A: 1,7 |
Bułka maślana (50g) z masłem (5g), twarożek naturalny śmietankowy (50g) z owocami leśnymi (50g), marchewka do chrupania, mleko (200ml) |
|
Obiad A: 1,3,7,9 |
Rosół z makaronem (300g), gulasz drobiowy (70g), kluski śląskie (150g), sałatka z buraków i jabłka (50g), kompot z czarnej porzeczki (200ml) |
|
Podwieczorek A:1 |
Mix owoców sezonowych i egzotycznych (130g), oblat śląski (1 szt.) |
ŚRODA 29.10.2025
|
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), kiełbaski cielęce na gorąco (50g), papryka czerwona (20g), kawa inka z mlekiem (200ml) |
|
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa ryżowa na rosole z koperkiem i marchewką (300g), pierogi ukraińskie okraszane boczkiem i cebulką (150g), jesienna surówka wielowarzywna (50g), kompot wiśniowy (150g) |
|
Podwieczorek A:1,7 |
Kisiel z tartym jabłkiem (150g), biszkopt z galaretką i czekoladą (1szt.) |
CZWARTEK 30.10.2025
|
Śniadanie A: 1,7 |
Kanapki z pieczywa wieloziarnistego (50g) z masłem (5g), serem żółtym (25g), pastą jajeczną(25g), świeże warzywa (rzodkiewka, pomidorki koktajlowe - 20g) - do wyboru, kakao (200ml) |
|
Obiad A: 1,3,9,7 |
Krupnik z kaszą pęczak i warzywami zabielany (300g), kotlet mielony (60g), pure ziemniaczane (150g), marchew z groszkiem (50g), kompot śliwkowo - porzeczkowy (200ml) |
|
Podwieczorek A: 1 |
Drożdżówka z budyniem (1 szt.), gruszka (50g) |
PIĄTEK 31.10.2025
|
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo orkiszowe (50g) z masłem (5g), pieczony filet z kurczaka (25g), ogórek kiszony(30g), owoce suszone (10g), kawa zbożowa z mlekiem (200ml) |
|
Obiad A: 1,3,4,7,9 |
Zupa krem z zielonych warzyw i ziemniaków (300g), paluszki rybne pieczone (70g), kasza kuskus perłowy (40g), warzywny sos grecki (60g), kompot wieloowocowy (200ml). |
|
Podwieczorek A: - |
Banan z polewą czekoladową (1 szt.) |
PONIEDZIAŁEK 03.11.2025
|
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. szynki domowej (25g), pl. rzodkiewki (25g),sałata lodowa (5g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml) |
|
Obiad A: 1,3,7,9 |
Żurek śląski z kiełbasą i ziemniakami (300g), racuchy z jabłkami (150g), kompot truskawkowy (200ml) |
|
A: 1,7
|
Graham (50g) z masłem (5g), serem żółtym (25g), pomidor (20g), herbata z cytryną (200ml) |
WTOREK 04.11.2025
|
Śniadanie A: 1,7 |
Płatki kukurydziane (20g) na mleku (200ml), wek pszenny (30g) z masłem (5g), serkiem topionym z szynką i z warzywami (15g) |
|
Obiad A: 1,3,7,9
|
Zupa pomidorowa z makaronem (300g), bitki z indyka w sosie czosnkowym (70g), ziemniaki(150g), surówka z kapusty pekińskiej (70g), kompot wieloowocowy (200ml) |
|
Podwieczorek A: 1 |
Owocowy talerzyk (130g), ciastko wieloziarniste (1 szt.) |
ŚRODA 05.11.2025
|
Śniadanie A: 1,3,7 |
Jajko na twardo (1szt.), pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), papryka czerwona (20g), owoce suszone (10g), kawa inka z mlekiem (200ml) |
|
Obiad A: 1,3,7,9 |
Barszcz czerwony z ziemniakami (300g), klopsiki wp-woł w sosie pieczarkowym (100g),) ryż na sypko (35g), ogórek kiszony (1 szt.), kompot z czerwonej porzeczki (200g) |
|
Podwieczorek A: 1 |
Jabłko (1szt.), herbatnik (1szt.) |
CZWARTEK 06.11.2025
|
Śniadanie A: 1,4,7 |
Pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), ser twarogowy typu Capresi (25g), pasztet drobiowy (25g) - do wyboru, papryka czerwona (20g), kakao (200ml). |
|
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa szpinakowa z ryżem (300g), filet z piersi kurczaka w cieście kokosowym (60g), ziemniaki (150g), surówka z marchwi i jabłka (70g), kompot śliwkowy (200ml) |
|
Podwieczorek A: 1,7 |
Galaretka z bitą śmietaną i owocami (150g), słomka ptysiowa (1 szt.) |
PIĄTEK 07.11.2025
|
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo orkiszowe (50g) z masłem (5g), pastą rybną z pomidorami i zieloną cebulką (25g), ogórek kiszony (20g), herbata z czarnej porzeczki (200ml) |
|
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa jarzynowa z ziemniakami zabielana (300g), łazanki z mięsem i kapustą, boczkiem i cebulką (150g), kompot wieloowocowy (200ml) |
|
Podwieczorek A: 1,7 |
Pączek (1szt.), mleko (200ml) |
