Jadłospis - 4.06.2025 - 13.06.2025
PONIEDZIAŁEK 2.06.2025
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. szynki wiejskiej (25g), pl. ogórka małosolnego (25g), bawarka (200ml) |
Obiad: A: 1,3,7,9 |
Żurek śląski z kiełbasą i ziemniakami (300g), ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem i śmietanką (150g), kompot truskawkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1,7 |
Bułka (50g) z masłem (5g), ser żółty (25g), pomidor (25g), herbata brzoskwiniowa (200ml) |
WTOREK 3.06.2025
Śniadanie A: 1,7 |
Twarożek naturalny śmietankowy (50g) z truskawkami (50g), bułeczka maślana (50g) z masłem (5g), marchewka młoda do chrupania |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Rosół z lanym ciastem (300g), pałki z kurczaka (70g), ziemniaki z koperkiem (150g), kolorowa surówka wielowarzywna (60g), kompot wiśniowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1,7 |
Mix owoców sezonowych i egzotycznych (130g), biszkopt kakaowy (2 szt.) |
ŚRODA 4.06.2025
Śniadanie A: 1,4 |
Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), pastą z tuńczyka i kukurydzy (25g), owoce suszone (10g), herbata malinowa (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa pomidorowa z ryżem (300g), pierogi z mięsem i kapustą okraszane boczkiem i cebulką (150g), kompot wieloowocowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1,7 |
Budyń waniliowy z malinami (150g), suchy wafel |
CZWARTEK 5.06.2025
Śniadanie A: 1,4 |
Pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), pasztet drobiowy (25g), jajko na twardo (25g) - do wyboru, papryka czerwona (20g), kakao (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa szczawiowa z ziemniakami (300g), kaszotto z indykiem i warzywami białymi oraz czerwonymi (150g), kompot porzeczkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1,7 |
Morele (1 szt.), chałka z kremem czekoladowym ( 1 szt./ 5g) |
PIĄTEK 6.06.2025
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo orkiszowe (50g) z masłem (5g), kiełbaski cielęce na gorąco (1 szt.), rzodkiewka (20g), owoce suszone (10g), kawa inka z mlekiem (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa pieczarkowa z makaronem (300g), kotleciki rybne z miruny panierowane (60g), ziemniaki pure (150g), surówka z młodej kapusty kiszonej (60g), kompot wieloowocowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1 |
Banan (1szt.) |
PONIEDZIAŁEK 9.06.2025
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. polędwicy drobiowej (25g), pl. rzodkiewki(25g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9, |
Zupa ogórkowa z ryżem (300g), jajko sadzone (60g), ziemniaki z koperkiem (150g), kalafior z wody okraszany bułką tartą i masełkiem (60g), kompot truskawkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1 |
Mus owocowy (1 szt.), herbatnik (1 szt.) |
WTOREK 10.06.2025
Śniadanie A: 1,7 |
Zupa mleczna (200ml) z musli (20g), wek pszenny (30g) z masłem (5g), serkiem Almettez szynką i papryką (15g) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa szpinakowa z ziemniakami (300g), filet z kurczaka pieczony w sosie czosnkowym (60g), makaron typu penne (150g), sałatka z buraków i jabłka (70g), kompot wiśniowy(200ml) |
Podwieczorek A: 1,7 |
Truskawki z bitą śmietaną (150g), ciastko owsiane (1 szt.) |
ŚRODA 11.06.2025
Śniadanie A: 1,3,7 |
Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g),serdelki z szynki na gorąco (1 szt.), ogórek zielony (20g), owoce suszone (10g), kawa inka z mlekiem (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa gulaszowa z zacierką (300g), kluski leniwe z twarogiem, okraszane masłem i cukrem (150g), surówka z młodej marchewki i nektarynki (60g), kompot porzeczkowo - jabłkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1,4 |
Bułka mieszana (50g) z masłem, pastą rybną ze szczypiorkiem (25g), herbata z cytryną (200ml) |
CZWARTEK 12.06.2025
Śniadanie A: 1,3,7 |
Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), mix serów żółtych (25g), pomidor (25g), liść sałaty lodowej (5g), owoce suszone (10g), kakao (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa krem z pomidorów z grzanką (300g), kotlet mielony (70g), ziemniaki pure (150g), mizeria (60g), kompot porzeczkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1 |
Drożdżówka z owocami (1 szt.), herbata z owoców leśnych (200ml) |
PIĄTEK 13.06.2025
Śniadanie A: 1,4 |
Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), pastą szynkową (25g), papryka kolorowa (20g), gruszka (50g), kawa zbożowa z mlekiem (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Barszcz czerwony z ziemniakami zabielany (300g), risotto z indykiem i młodymi warzywami zielonymi (200ml) |
Podwieczorek A: 1 |
Kisiel z owocami sezonowymi (150g), rurka waflowa nadziewana (1 szt.) |