Jadłospis - 4.06.2025 - 13.06.2025

PONIEDZIAŁEK 2.06.2025

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. szynki wiejskiej (25g), pl. ogórka małosolnego (25g), bawarka (200ml)

Obiad:

A: 1,3,7,9

Żurek śląski z kiełbasą i ziemniakami (300g), ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem i śmietanką (150g), kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Bułka (50g) z masłem (5g), ser żółty (25g), pomidor (25g), herbata brzoskwiniowa (200ml)

 

WTOREK 3.06.2025

Śniadanie

A: 1,7

Twarożek naturalny śmietankowy (50g) z truskawkami (50g), bułeczka maślana (50g) z  masłem (5g), marchewka młoda do chrupania

Obiad

A: 1,3,7,9

Rosół z lanym ciastem (300g), pałki z kurczaka (70g), ziemniaki z koperkiem (150g), kolorowa surówka wielowarzywna (60g),  kompot wiśniowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Mix owoców sezonowych i egzotycznych (130g), biszkopt kakaowy (2 szt.)

 

ŚRODA 4.06.2025

Śniadanie

A: 1,4

Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), pastą z tuńczyka i kukurydzy (25g), owoce suszone (10g), herbata malinowa (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa pomidorowa z ryżem (300g), pierogi z mięsem i kapustą okraszane boczkiem i cebulką (150g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Budyń waniliowy z malinami (150g), suchy wafel 

 

CZWARTEK 5.06.2025

Śniadanie

A: 1,4

Pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), pasztet drobiowy (25g), jajko na twardo (25g) - do wyboru, papryka czerwona (20g), kakao (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa szczawiowa z ziemniakami (300g), kaszotto z indykiem i warzywami białymi oraz czerwonymi (150g), kompot porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Morele (1 szt.), chałka z kremem czekoladowym ( 1 szt./ 5g)

 

PIĄTEK 6.06.2025

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo orkiszowe (50g) z masłem (5g), kiełbaski cielęce na gorąco (1 szt.), rzodkiewka (20g), owoce suszone (10g), kawa inka z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa pieczarkowa z makaronem (300g), kotleciki rybne z miruny panierowane (60g), ziemniaki pure (150g), surówka z młodej kapusty kiszonej  (60g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Banan (1szt.)

 

 

 

 

 

 

 

PONIEDZIAŁEK 9.06.2025

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. polędwicy drobiowej (25g), pl. rzodkiewki(25g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9,

Zupa ogórkowa z ryżem (300g), jajko sadzone (60g), ziemniaki z koperkiem (150g), kalafior z wody okraszany bułką tartą i masełkiem (60g), kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Mus owocowy (1 szt.), herbatnik (1 szt.)

 

WTOREK 10.06.2025

Śniadanie

A: 1,7

Zupa mleczna (200ml) z musli (20g), wek pszenny (30g) z masłem (5g), serkiem Almettez szynką i papryką (15g)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa szpinakowa z ziemniakami (300g), filet z kurczaka pieczony w sosie czosnkowym (60g), makaron typu penne (150g), sałatka z buraków i jabłka (70g), kompot wiśniowy(200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Truskawki z bitą śmietaną (150g), ciastko owsiane (1 szt.)

 

ŚRODA 11.06.2025

Śniadanie

A: 1,3,7

Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g),serdelki z szynki na gorąco  (1 szt.), ogórek zielony (20g), owoce suszone (10g), kawa inka z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa gulaszowa z zacierką (300g), kluski leniwe z twarogiem, okraszane masłem i cukrem (150g), surówka z młodej marchewki i nektarynki (60g), kompot porzeczkowo - jabłkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,4

Bułka mieszana (50g) z masłem, pastą rybną ze szczypiorkiem (25g), herbata z cytryną (200ml)

 

CZWARTEK 12.06.2025

Śniadanie

A: 1,3,7

Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), mix serów żółtych (25g), pomidor  (25g), liść sałaty lodowej (5g), owoce suszone (10g), kakao (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa krem z pomidorów z grzanką (300g), kotlet mielony (70g), ziemniaki pure (150g), mizeria (60g), kompot porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Drożdżówka z owocami (1 szt.), herbata z owoców leśnych (200ml)

 

PIĄTEK 13.06.2025

Śniadanie

A: 1,4

Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), pastą szynkową (25g), papryka kolorowa (20g), gruszka (50g), kawa zbożowa z mlekiem (200ml) 

Obiad

A: 1,3,7,9

Barszcz czerwony z ziemniakami zabielany (300g), risotto z indykiem i młodymi warzywami zielonymi (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Kisiel z owocami sezonowymi (150g), rurka waflowa nadziewana (1 szt.)

 

Copyrights © 2017 Społeczne Przedszkole Integracyjne Skrzat

realizacja: icube.pl